Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Adriana Pistol explică la cât timp după trecerea prin COVID pot fi vaccinați copiii cu vârsta între 5-11

Adriana Pistol explică la cât timp după trecerea prin COVID pot fi vaccinați copiii cu vârsta între 5-11

Adriana Pistol, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, explică la cât timp după trecerea prin COVID pot fi vaccinați copiii cu vârsta între 5-11.

Adriana Pistol explică la cât timp după trecerea prin COVID pot fi vaccinați copiii cu vârsta între 5-11
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    04 Feb 2022   •   21:43

Adriana Pistol, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii,  a fost întrebată, vineri seară, despre faptul că a început de 10 zile campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani, însă sunt foarte mulți copii infectați și părinții lor vor să afle la cât timp după trecerea prin boală pot fi vaccinați.

„Întâi aș vrea să menționez că deși, într-adevăr, sunt mai mulți copii care sunt infectați, procentul lor raportat la populație nu este foarte mare. Ca să răspund întrebării dumneavoastră, imediat ce copilul se simte bine, la o săptămână, la două săptămâni, atunci când a ieșit din izolare, dacă copilul este bine, sănătos, vaccinarea poate fi efectuată”, a spus Adriana Pistol.

Sorin Cîmpeanu: Peste 55% din rezultatele testelor de salivă au fost confirmate PCR în ultima săptămână

Conform raportărilor inspectoratelor școlare, la testările cu teste de salivă din unitățile de învățământ, în săptămâna 31 ianuarie-4 februarie, au fost 8.005 teste de salivă pozitive.

Dintre acestea, 4.492 (56,11%) au fost confirmate RT-PCR, iar 2.097 (26,2%) au fost infirmate.

Pentru 1.416 (17,69%) de teste nu există deocamdată un răspuns de confirmare/infirmare.

Sorin Cîmpeanu spunea, joi, că testele de salivă făcute în școli au detectat, în ultimele zile, 2.000 de copii cu COVID. Dacă nu ar fi fost descoperiți, ar fi infectat alți 20.000 de copii, notează Mediafax. 

Cîmpeanu susținea că, dacă în prima săptămână de testare a fost o rată de confirmare prin teste PCR foarte mică, acum, când copiii, părinții, dascălii s-au obișnuit cu testele, rata de confirmare a ajuns la 66% și i se pare „foarte în regulă”.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close