Antena 3 CNN Actualitate Sănătate De ce nu trebuie să aerisim locuința în serile reci de iarnă

De ce nu trebuie să aerisim locuința în serile reci de iarnă

În nopţile de iarnă, nivelul poluării este foarte ridicat, astfel că deşi pare că vom deschide geamul pentru mai mult aer curat, nu facem decât să ne intoxicăm prin fenomenul inversiune termică.

De ce nu trebuie să aerisim locuința în serile reci de iarnă
Sursa foto: Gettyimages | Ritesh Shukla / Stringer
de Ioana Mircea    |    11 Oct 2022   •   12:12

Se pare că fenomenul de inversiune termică petrecut în timpul nopţilor răcoroase de iarnă, accentuează poluarea din aer, mai ales în oraşele mari.

„Acesta este un fenomen care se produce în special iarna și de aceea avem noi noaptea nivelul de poluare foarte înalt. În timpul zilei noi poluăm, iar seara, cum ne-am aștepta în mod normal ca poluarea să se ridice către atmosferă, ea de fapt coboară.

Toată poluarea din timpul zilei, pe care noi am produs-o, ajunge la nivelul nostru și noi o respirăm pe timpul iernii”, a spus Cezara Copacianu, în cadrul unei conferințe.

Din acest motiv, spune ea, nu e tocmai recomandat să deschidem geamul iarna, pentru a aerisi noaptea locuința.

„Dacă ne uităm la orașele mari, discutăm în special de trafic intens. În general acesta este factorul principal. Dacă ne uităm la orașe mai mici care sunt intens poluate, deși nu vorbim de un trafic, putem vorbi de o activitate intens poluantă. Putem discuta de activitatea unei fabrici”, a adăugat Copacianu, communication manager Airly, potrivit hotnews.ro.

×
Subiecte în articol: poluare iarnă
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close