Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alertă în spitale, din cauza valului de gripă și viroze. Medicul Adrian Marinescu: "Toate camerele de gardă, în România, sunt sub presiune"

Alertă în spitale, din cauza valului de gripă și viroze. Medicul Adrian Marinescu: "Toate camerele de gardă, în România, sunt sub presiune"

Valul de gripă și viroze a aglomerat spitalele de pediatrie din București. Sute de copii ajung zilnic în camerele de gardă și în unitățile de primiri urgențe cu febră mare dar și cu grave probleme de respirație.

de Ioana Mircea    |    30 Dec 2023   •   13:11

Medicii se plâng că se găsește cu greu un loc liber pentru internare în spitalele de copii din țară. Sute de copii ajung zilnic cu grave probleme de respirație. Aglomerate sunt și spitalele de boli infecțioase.  

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din București, a explicat în direct la Antena 3 CNN care este situația actuală.

"Creșterile sunt de trei, patru săptămâni. Nu este vorba doar despre spitalele de pediatrie sau spitalele de boli infecțioase.

Citește și: Recomandările nutriționiștilor pentru a evita problemele digestive, după masa de Revelion: "Este potrivită și o carne de curcan"

Toate camerele de gardă în momentul de față, în România sunt sub presiune. În afară de infecțiile respiratorii de sezon, vorbim de infecții bacteriene, vorbim și de rujeolă, pentru că lipsa vaccinării își spune cuvântul, toxiinfecție alimentară", a spus Adrian Marinescu.
 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close