Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimente pe care să nu le consumi înainte de a dormi. Îți vor fura tot somnul

Alimente pe care să nu le consumi înainte de a dormi. Îți vor fura tot somnul

Indiferent că vorbim de alimente sănătoase sau mai puțin sănătoase, unele preparate nu trebuie consumate deloc înainte de a merge la somn. Conținutul acestora îți vor alunga somnul, iar odihna ta va fi cu adevărat compromisă.

Alimente pe care să nu le consumi înainte de a dormi. Îți vor fura tot somnul
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Ian 2024   •   20:10

Dacă vrei să ai parte de un somn bun și odihnitor, încearcă să eviți aceste alimente la ultima masă. 

Ardei iute roșu

Nu există ingredient mai iute decât ardeii iuți roșii. Deși capsaicina din acești ardei iuți este cunoscută pentru beneficii precum reducerea inflamațiilor și chiar ameliorarea durerii, nu este atât de bună pentru a te adormi, arată sursa citată. Potrivit unui studiu, ardeii iuți roșii agravează refluxul acid la pacienții cu aceaste probleme. Dacă ești predispus la reflux, evită ardeii iuți.

Burgerii

Bogați în grăsimi, burgerii nu dăunează doar taliei, ci și somnului. Sunt greu de digerat și pot provoca tulburări gastrointestinale în timp ce încerci dormi.

Citrice

Portocalele, grapefruiturile, lămâile și limetele au multe de oferit pentru sănătate, de la conținutul lor ridicat de vitamina C până la fibrele lor ample, dar nu sunt tocmai gustarea ideală înainte de culcare.

Citește și: Sucurile care ajută la detoxifierea corpului după masa grea de sărbători

Unul dintre motive este legat de faptul că aciditatea din citrice este un alt factor declanșator al refluxului gastric. Dintre fructe, printre cele mai prietenoase cu somnul sunt cireșele amare.

Bomboane

O creștere a glicemiei este ultimul lucru de care ai nevoie atunci când vrei să dormi, iar consumul de bomboane înainte de culcare are exact acest efect. Există o asociere între o dietă bogată în zahăr și o calitate și durată slabă a somnului, potrivit unor cercetări din 2022.

Tacos 

Tacosul poate fi o dublă lovitură pentru somn din cauza grăsimilor și condimentelor. În general, alimentele picante agravează refluxul acid, o afecțiune care poate da dureri în piept, râgâieli acide sau dureri de stomac atunci când te culci. Dacă îți place tacosul, cosumă-l cu mult timp înainte de culcare, nu ca o cursă de fast-food la miezul nopții.

×
Subiecte în articol: alimente nocive insomnie
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close