Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Analizele care arată de ce ne cade părul. Semne care ar trebui să ne trimită imediat la medic 

Analizele care arată de ce ne cade părul. Semne care ar trebui să ne trimită imediat la medic 

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă foarte mulți oameni, însă medicii atrag atenția că există anumite semne care ar trebui să ne facă să ne îngrijorăm cu adevărat.

Analizele care arată de ce ne cade părul. Semne care ar trebui să ne trimită imediat la medic 
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2024   •   04:00

Căderea părului este un proces normal și natural, făcând parte din ciclul de creștere și regenerare.

Totuși, căderea părului devine o reală problemă și un adevărat motiv de îngrijorare atunci când persoanele în cauză observă că se confruntă cu o rărire accentuată a podoabei capilare.

Este bine să știm că este normal să pierdem între 50 și 100 de fire de păr pe zi, însă dacă observăm că acest nivel este depășit constant, atunci este necesar să apelăm la ajutorul unui medic specialist.

Potrivit medicilor, de obicei, toamna și primăvara pierdem o cantitate mai mare de păr, iar acest lucru nu ar trebui să ne îngrijoreze, dacă nu ne confruntăm cu o cădere severă sau simptome asociate.

Căderea părului poate fi generată de o varietate de factori, inclusiv genetici, stres, dezechilibre hormonale sau alte cauze.

Cea mai frecventă cauză a pierderii părului peste limita normală este stresul, însă acest fenomen poate avea și alte cauze.

"Dacă se depășește această cantitate, prima cauză la care trebuie să ne gândim este o problemă la nivelul glandei tiroide", a explicat medicul dermatolog Olga Simionescu, în emisiunea Sfat de Sănătate, de la Antena 3 CNN.

Semne care ar trebui să ne trimită imediat la medic 

La fel ca pielea, părul ne poate arăta care este starea sănătății noastre.

Dieta care cuprinde multe minerale este de mare folos. O alimentaţie bogată în vitamine, B-uri, calciu se va traduce printr-un păr sănătos, strălucitor și puternic.

Este necesar să ne prezentăm la medic în momentul în care observăm, după fiecare duş, cantităţi semnificative de păr pierdut.

De asemenea, atunci când apar arii fără păr, atunci trebuie neapărat să vorbim cu un medic specialist, care să identifice cauza. 

Analizele fundamentale care indică de ce ne pică părul

Potrivit medicului dermatolog Olga Simionescu, analizele specifice tiroidei ne pot indica de ce ne cade părul.

"Există analize fundamentale ale tiroidei, precum și ecografia. Mai există şi alte perturbări hormonale, cum ar fi prolactina.

Este alt hormon secretat de către hipofiză. Dacă are un nivel crescut, poate să fie o cauză de cădere de păr.

Cea mai comună formă de pierdere a părului la bărbați și femei este alopeciea androgenetică, care este influențată de gene și hormoni.

În acest caz, multe persoane apelează la implantul de păr, care se poate păstra toată viața.

Un diagnostic corect va fi pus doar de către un medic specialist, în baza unui consult și a analizelor necesare.

×
Subiecte în articol: cadere păr dermatolog analize cauze
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close