Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Avertismentul medicilor legat de alimentele vândute pe marginea drumului. Ce spun nutriționiștii despre mierea ținută la soare

Avertismentul medicilor legat de alimentele vândute pe marginea drumului. Ce spun nutriționiștii despre mierea ținută la soare

Alimentele vândute direct la sosea sunt periculoase pentru sănătate. Medicii avertizează că dacă brânza, ouăle, laptele, chiar și fructele și legumele, sunt ținute în soare și căldură, se degradează într-un ritm accelerat, chiar dacă sunt mai bune calitativ decât cele din supermarketuri.

Avertismentul medicilor legat de alimentele vândute pe marginea drumului. Ce spun nutriționiștii despre mierea ținută la soare
Sursa foto: Pixabay
de Bianca Timșa    |    Mia Lungu    |    11 Iul 2022   •   15:15

Alimentele cumpărate de pe marginea drumului, deși provin de la producători locali și pot avea calitate mai bună decât produsele din supermarketuri, pot reprezenta adevărate pericole.

Când alimentele sunt ținute în soare pentru perioade prelungite, acestea pot deveni periculoase pentru sănătate. Specialiștii trag un semnal de alarmă și recomandă să avem grijă de unde ne cumpărăm produsele.  

Păstrate în condiții improprii, în special brânza, ouăle, laptele, fructele și legumele, deşi mai ieftine decât în magazine, ne pot amenința sănătatea.

Alina Varadi, tehnician nutritionist, atrage atenția că mai ales mierea se degradează la soare și le recomandă vânzătorilor să țină cât mai mult produsele la umbră sau frigider. Altfel, ne putem îmbolnăvi, în special apar dureri de burtă, disconfort.

Cu toate acestea, sunt multe persoane care preferă să cumpere produsele de pe marginea drumului decât din supermarketuri. Vânzătorii susțin că produsele lor sunt naturale, din grădina proprie.

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului le recomandă oamenilor să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bonul cu care să fie justificată tranzacția comercială.

Comercianții care își vând marfa pe stradă, fără autorizații, riscă amenzi între 1.000 și 3.000 de lei.

×
Subiecte în articol: alimente medici nutritionisti
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close