Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Avertismentul specialiștilor! Eliminarea carbohidraților din dietă conduce la reducerea speranței de viață

Avertismentul specialiștilor! Eliminarea carbohidraților din dietă conduce la reducerea speranței de viață

Avertismentul specialiștilor! Eliminarea carbohidraților din dietă conduce la reducerea speranței de viață
Sursa foto: Pixabay
19 Sep 2018   •   20:53

Când vine vorba de carbohidrați, cea mai bună strategie de nutriție ar putea fi și cea mai veche: moderația. Acest sfat a reieșit dintr-un nou studiu publicat în The Lancet Public Health, care a constatat că persoanele care își iau aproximativ jumătate din numărul total de calorii din carbohidrați pot fi supuse unui risc mai mic de moarte precoce decât cei care urmează diete cu un număr foarte mic sau foarte mare de carbohidrați.

Cercetătorii au estimat că persoanele care au consumat o cantitate moderată de carbohidrați la vârsta de 50 de ani au avut o speranță de viață de aproximativ 83 de ani, comparativ cu 82 de ani pentru persoanele cu o cantitate mare de carbohidrați și 79 de ani în cazul celor care consumau prea puțin carbohidrați. Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele de la aproximativ 15.500 de americani de vârstă mijlocie.

Toți participanții au completat un chestionar detaliat privind dieta la începutul studiului, precum și șase ani mai târziu. De asemenea, aceștia au furnizat informații despre situația lor demografică, nivelul de educație și venit, statutul de fumător, exercițiile fizice și istoricul medical. Cercetătorii i-au urmărit apoi pentru aproximativ 25 de ani.

×
Subiecte în articol: reducere speranta de viata specialisti
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close