Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Băutura care stimulează metabolismul, arde grăsimile şi crește imunitatea

Băutura care stimulează metabolismul, arde grăsimile şi crește imunitatea

Frunza de dafin este unul dintre cele populare condimente găsite în bucătăriile gospodinelor şi oferă multiple beneficii pentru sănătate. Iată cum se prepară ceaiul care stimulează metabolismul, arde grăsimile şi crește imunitatea.

Băutura care stimulează metabolismul, arde grăsimile şi crește imunitatea
Sursa foto: Pexels.com | Ehioma Osih
de Claudia Popovici    |    07 Iun 2022   •   22:00

Cunoscută și sub numele de dafin, frunza de dafin este un condiment folosit în mod obișnuit pentru a da gust supelor și preparatelor din carne datorită aromei sale ușoare, pe bază de plante.

Uneori frunzele de dafin sunt vândute în magazine sub formă de pulbere,dar cel mai frecvent îl regăsim ca o frunză uscată, întreagă.

Frunza de dafin este adăugată în timpul procesului de gătire și scoasă înainte de a fi servit un fel de mâncare, deoarece frunza în sine este dificil de mestecat și digerat.

Contrar mitului popular, frunza de dafin nu este otrăvitoare.

Există multe specii în familia frunzelor de dafin, dar toate au un gust și un profil nutrițional similar.

Soiurile de frunze de dafin pot fi cultivate peste tot, din Caraibe până în India, și se găsesc pe culoarele de condimente ale magazinelor alimentare din întreaga lume.

Frunze de dafin - beneficii pentru sănătate

Frunzele de dafin pot oferi organismului un boost puternic când vine vorba de beneficii pentru sănătate.

Cu doar 5,6 calorii într-un pachet de 100 de grame, frunza de dafin oferă proteine, carbohidrați, grăsimi, fibre și mici urme de zahăr.

Unele beneficii notabile pentru sănătate ale frunzei de dafin includ:

1. Sănătatea sistemului imunitar

Frunza de dafin este o sursă bună de vitamina A, vitamina B6 și vitamina C. Toate aceste vitamine sunt cunoscute că susțin un sistem imunitar sănătos.

2. Ajutor digestiv

Ceaiul din frunze de dafin poate ajuta la ameliorarea crizelor de stomac. Ceaiul este, de asemenea, foarte aromat, ceea ce poate ajuta la ameliorarea presiunii sinusurilor sau a nasului înfundat.

3. Luptă împotriva infecțiilor fungice
S-a demonstrat că frunza de dafin oferă proprietăți care pot combate afecțiunile fungice. Aceste proprietăți împreună cu conținutul său de vitamina C pot proteja pielea de orice fel de infecție și iritație.

4. Ajută la reducerea stresului și a anxietății
Mereu stresat? Dacă da, trebuie să știți că prezența linalolului în frunzele de dafin poate scădea nivelul de stres și anxietate din organism. De asemenea, are calități naturale calmante care te pot ajuta să te calmezi și pot reduce și șansele de depresie.

5. Rezolvă problemele părului
Frunzele de dafin sunt încărcate cu proprietăți care pot face minuni pentru părul tău și pot duce la creșterea părului. Tot ce trebuie să faceți este să înfundați frunzele de dafin în apă și apoi să le frecați pe scalp după șampon pentru a scăpa de mătreață, notează healthshots.com

6. Reduce factorii de risc pentru diabetul de tip 2

Un studiu a arătat că consumul a 1 până la 2 grame de frunze de dafin pe zi timp de treizeci de zile a ajutat la reducerea riscului de diabet de tip 2 și boli de inimă. Cu toate acestea, cercetările privind efectul frunzelor de dafin asupra diabetului sunt încă în stadii incipiente, așa că asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să utilizați frunza de dafin ca metodă de control al diabetului.

7. Nutriție
Frunza de dafin este o sursă bună de vitamina A, vitamina C, vitamina B6, calciu, fier și mangan. Frunzele de dafin sunt grozave în ceea ce privește îmbunătățirea metabolismului și a ritmului în care slăbești.

O lingură de dafin mărunțită conține:

  • 5,5 calorii
  • Proteine: .1 g
  • Grăsimi: .1 g
  • Carbohidrați: 1,3 g

Atenție: Frunza de dafin nu trebuie consumată crudă sau în cantități mari  deoarece poate fi greu de mestecat și digerat.

Cum se prepară băutura care stimulează metabolismul, arde grăsimile şi crește imunitatea

"Pentru că e vară și reținem mult lichid în corp și ne întrebăm de ce ni se umflă picioarele, e bine să știm că noi avem 200.000 de ganglioni limfatici în corp. 

Noi preparăm în timp de 24 de ore organismul nostru, adică splina, 2 litri de limfă în 24 de ore. Ține mult de respirația, de mișcarea pe care o facem. 

Cel mai bun este ceaiul de frunze de dafin. Se ia 3 frunze de dafin pe care le fierbem în 250 de ml de apă fierte timp de 5 minute si lăsate apoi să se răcorească.

Bem câte jumătate de pahar pe zi înainte de masă. Nu beți ceaiul rece şi nu beți ceaiul de a doua zi pentru că este otravă pentru corp”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru pentru Antena 3. 

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close