Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Băuturile care sunt interzise vara! Dacă le consumi, îți pui sănătatea în pericol

Băuturile care sunt interzise vara! Dacă le consumi, îți pui sănătatea în pericol

Bei apă foarte rece vara? Mare atenție! Cu cât băuturile sunt mai reci, cu atât consecințele sunt mai dure pentru sănătate.

Băuturile care sunt interzise vara! Dacă le consumi, îți pui sănătatea în pericol
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    12 Iun 2020   •   18:48

Experții susțin că apa rece și chiar orice băutură rece vă contractă vasele de sânge.

De asemenea, împiedică procesul natural de absorbție a nutrienților în timpul digestiei. 

Apa rece poate afecta digestia

Focusul corpului este abătut de la digestie, deoarece încearcă să regleze temperatura corpului și a apei, ceea ce poate provoca pierderi de apă și te va face să te simți deshidratat. Temperatura normală a corpului este de 37 de grade C, iar atunci când consumi ceva de temperatură foarte scăzută, corpul tău compensează consumând energie pentru a regla această temperatură. Această energie suplimentară folosită acum pentru reglarea temperaturii ar fi fost folosită inițial în procesul de digestie și absorbție de nutrienți. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna recomandat să ai apă la temperatura camerei, informează food.ndtv.com.

Un alt motiv pentru care n-ar trebui să bei apă rece - durerile în gât

Experții mai spun că dacă bei apă foarte rece imediat după masă, va fi dificil pentru corpul tău să descompună grăsimile. În orice caz, nu este recomandat să bei apă imediat după masă. 

Apa foarte rece ar putea scădea ritmul cardiac!

Unele studii au arătat că apa rece poate juca un rol în scăderea ritmului cardiac. A bea apă cu gheață stimulează o parte semnificativă a sistemului nervos autonom al corpului și mediază scăderea ritmului cardiac. 

Şocul pe care îl suferă corpul când bem apă foarte rece

Nu este indicat să consumați apă rece după un antrenament. Experții în sport sugerează să beți apă la temperatura camerei.

În timpul antrenamentului este generată multă căldură și dacă bei apoi apă rece cu gheață nepotrivirea temperaturilor poate influența tractul digestiv.

Apa rece vine ca un șoc pentru corpul tău.

×
Subiecte în articol: apă rece digestie
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close