Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Beneficiile uimitorare ale unei băi fierbinți pentru sănătate și siluetă. Poți arde sute de calorii

Beneficiile uimitorare ale unei băi fierbinți pentru sănătate și siluetă. Poți arde sute de calorii

Cercetătorii de la o universitate din Anglia au descoperit beneficiile uimitoare ale unei băi fierbinți pentru sănătate și siluetă.

Beneficiile uimitorare ale unei băi fierbinți pentru sănătate și siluetă. Poți arde sute de calorii
Sursa foto: Gettyimages | Sam Edwards
de Ioana Mircea    |    08 Iun 2023   •   12:00

O baie fierbinte ajută la arderea caloriilor. Asta au spus cercetătorii de la Universitatea Loughborough din Anglia.

Doctor Steve Faulkner de la Universitatea Loughborough a realizat un studiu în care a vrut să demonstreze că efectele unei băi fierbinți asupra organismului sunt similare celor ale exercițiilor fizice.

Citește și: Românii care plantează acest copac în curte au parte de o binecuvântare. Se pot consuma frunzele, fructele și lăstarii

Pentru a evalua rezultatele, voluntarii și-au măsurat nivelul de glucoză din sânge și temperatura corpului și au înregistrat numărul de calorii arse.

Prima parte a experimentului a constat în timpul petrecut într-o baie de apă la 40 de grade Celsius. În urma studiului, a fost observat faptul că cei care au făcut baia fierbinte au ars 140 de calorii, echivalentul unei plimbări de 30 de minute, datorită creșterii temperaturii corpului cu un grad Celsius.

Cea mai surprinzătoare descoperire a studiului este o creștere cu 80% a consumului de energie prin simpla baie în apă fierbinte, potrivit tandfonline.com.

×
Subiecte în articol: baie fierbinte calorii
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close