Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Beneficiile uimitoare ale apei termale. Cum se aplică în mod corect și ce efecte are asupra pielii

Beneficiile uimitoare ale apei termale. Cum se aplică în mod corect și ce efecte are asupra pielii

Datorită proprietăților bogate, apa termală poate fi folosită atât în rutina de îngrijire a tenului, cât și pentru ameliorarea anumitor afecțiuni ale pielii.

Beneficiile uimitoare ale apei termale. Cum se aplică în mod corect și ce efecte are asupra pielii
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2023   •   12:00

Provenită din izvoarele care se formează în adâncurile pământului, apa termală este o adevărată minune a naturii, fiind bogată în minerale precum calciu, fier, magneziu, sodiu sau potasiu.

Datorită proprietăților atât de bogate, apa termală poate fi folosită în rutina de îngrijire a pielii, dar și pentru tratarea anumitor afecțiuni, precum psoriazisul sau dermatita.

Aplicată pe piele, apa termală are capacitatea de a reduce inflamația și de a ameliora senzațiile de mâncărime.

De asemenea, apa termală ajută la calmarea iritațiilor cauzate de epilare, dar și la grăbirea vindecării arsurilor provocate de expunerea la soare.

Citește și: Doctorul Ciuhodaru despre embrionii umani creați în laborator: "Drumul spre iad este pavat cu intenții bune"

Mai mult, apa termală este ideală pentru a revigora pielea după efectuarea unor exerciții fizice, oferind, totodată, și o senzație de prospețime.

În machiaj, apa termală pregătește tenul pentru aplicarea produselor cosmetice, oferind hidratare pielii.

Totodată, prin pulverizarea unei cantități mici după terminarea machiajului, apa termală contribuie la fixarea acestuia pentru mai mult timp.

Cum se aplică în mod corect apa termală

Apa termală trebuie aplicată prin pulverizare de la o distanță de cel puțin 15 centimetri de față. Aceasta trebuie lăsată să acționeze 1-2 minute, iar apoi trebuie îndepărtată cu ajutorul unui șervețel.

Apa termală poate fi folosită dimineața, după curățarea tenului și înainte de aplicarea cremei hidratante, la jumătatea zilei, pentru împrospătarea tenului, dar și seara, după îndepărtarea machiajului, potrivit doc.ro.

×
Subiecte în articol: apa termala beneficii proprietati piele
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close