Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce e mit şi ce e realitate legat de carnea de pui injectată cu chimicale

Ce e mit şi ce e realitate legat de carnea de pui injectată cu chimicale

Un român mănâncă în medie 28 de kilograme de carne de pui pe an, potrivit Institutului Național de Statistică.

Ce e mit şi ce e realitate legat de carnea de pui injectată cu chimicale
Sursa foto: Pixabay.com/lebensmittelfotos
de Silvia Preda    |    04 Iun 2022   •   15:53

Consumul a crescut constant, cu aproape trei procente pe an.

La grătar, sub formă de șnițel sau în ciorbă, carnea de pui este preferată celei de vită care este mai scumpă.

Cum ne dăm seama dacă este proaspătă carnea de pui

Pentru a ne asigura că mâncăm un pui de calitate este esențial să observăm consistența cărnii puiului. Ideal ar fi ca produsul să provină dintr-un lanț cât mai scurt de aprovizionare, spun specialiștii din piață.

Puiu Ilisei, un producător agricol, spune că trebuie "să mâncăm românește". Carnea de pui de calitate trebuie să fie proaspătă, iar o carne proaspătă nu poate fi adusă de peste mări și țări, declară el.

Ce e mit şi ce e realitate legat de carnea de pui injectată cu chimicale

Acum, în piață se găsesc și produse neconforme. Crescătorii de păsări locali spun că sunt produse care provin în special din importuri.

Se importă carne de pui din Brazilia, dar şi din Argentina iar acolo este permisă folosirea hormonilor de creștere pentru puiul de carne. Mai mult, se folosesc furaje modificate genetic.

×
Subiecte în articol: chimicale antibiotice carne
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close