Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ceaiul care aduce beneficii nebănuite organismului. Secretul sistemului imunitar puternic și al părului sănătos

Ceaiul care aduce beneficii nebănuite organismului. Secretul sistemului imunitar puternic și al părului sănătos

Un anumit ceai este recunoscut pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sănătății, datorită conținutului său bogat de substanțe nutritive.

Ceaiul care aduce beneficii nebănuite organismului. Secretul sistemului imunitar puternic și al părului sănătos
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   08:00

Urzica se numără printre plantele cu o istorie îndelungată în ceea ce privește utilizarea sa în scopuri medicinale.

Astfel, această plantă a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea anumitor afecțiuni.

De asemenea, ceaiul de urzică este considerat benefic pentru sănătate, datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatorii și nutritive.

Ceaiul de urzică conține o gamă largă de nutrienți esențiali, precum vitaminele A, C, K și minerale precum fierul, calciul și magneziul.

Aceste substanțe nutritive sunt importante pentru funcționarea optimă a organismului.

Totuși, este foarte important de precizat că ceaiul de urzică nu este recomandat femeilor însărcinate.

Beneficii ceai de urzică

Benefic pentru sănătatea tractului urinar. Ceaiul de urzică are proprietăți diuretice și poate ajuta la eliminarea toxinelor din corp, contribuind astfel la sănătatea tractului urinar și a rinichilor.

Ajutor în menținerea nivelului de zahăr din sânge. Unele studii sugerează că ceaiul de urzică poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale, fiind util în prevenirea sau gestionarea diabetului.

Sprijin pentru sistemul imunitar. Vitaminele și antioxidanții din ceaiul de urzică pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor și a bolilor.

Susține sănătatea părului și a pielii. Consumul regulat de ceai de urzică poate contribui la menținerea sănătății pielii și a părului, datorită conținutului său de vitamine și minerale esențiale.

Mai mult, dacă este utilizat pentru clătirea părului după șamponare, ceaiul de urzică stimulează scalpul și întărește firul de păr.

În plus, cremele pe bază de urzică grăbesc vindecarea rănilor și a arsurilor.

De asemenea, de-a lungul timpului, urzica a fost folosită și pentru a trata durerea, inclusiv cea a mușchilor, corelată, în special, cu artrita, notează doc.ro.

Este important să consultați un medic înainte de a începe să consumați ceai de urzică, în special dacă aveți anumite afecțiuni medicale sau dacă urmați un tratament medicamentos.

De asemenea, este esențial să vă asigurați că ceaiul de urzică pe care îl consumați este obținut din surse de încredere și că este preparat în mod corespunzător.

×
Subiecte în articol: ceai de urzici beneficii sănătate
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close