Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. COVID-19 se poate confunda cu alergiile. Cum le putem deosebi?

Sfat de sănătate. COVID-19 se poate confunda cu alergiile. Cum le putem deosebi?

Simptomele infecţiei cu coronavirus se pot confunda, în unele cazuri, cu cele ale alergiei. La ce ar trebui să fim atenţi când vorbim de infecţia cu coronavirus, ne spune astăzi medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă.

Sfat de sănătate. COVID-19 se poate confunda cu alergiile. Cum le putem deosebi?
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    22 Mai 2020   •   09:24

În această perioadă cu alergii, "se pot crea confuzii în ce priveşte simptomatologia acestei infecţii cu coronavirus, mai ales că o mare parte din cazuri sunt inaparent clinic şi forme uşoare, în pacientul poate relata prezenţa febrei, dar nu întotdeauna, şi o serie de alte simptome, precum rinoreea, scurgerile nazale, strănutul, durerea de gât, tusea, astenia fizică, durerile musculare. Acestea sunt simptomele în cazurile uşoare de infecţie. 

Şi să nu uităm că suntem în perioada în care ieşim din sezonul de primăvară şi avem o vulnerabilitate mai mare de a contracta infecţii în perioada imediat următoare", a explicat medicul Valeriu Gheorghiţă, vineri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

De aceea, recomandă medicul, e important să facem sport zilnic, să avem o alimentanţie variată, să avem grijă la igiena personală, să purtăm mască de protecţie şi să evităm zonele aglomerate.

Este adevărat că circulaţia coronavirusurilor este redusă în sezonul cald, însă nu trebuie să lăsăm garda jos.

Sfat de Sănătate. Care este diferenţa dintre COVID-19 şi alergie

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close