Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Adrian Wiener, medic spital Arad: „Imaginați-vă oprirea campaniei de vaccinare, eliberarea totală de «botnițe» și lupta pentru supraviețuire, ad litteram"

Adrian Wiener, medic spital Arad: „Imaginați-vă oprirea campaniei de vaccinare, eliberarea totală de «botnițe» și lupta pentru supraviețuire, ad litteram"

Adrian Wiener, medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, a transmis un mesaj în contextul protestelor din România împotriva restricțiilor anti-COVID-19. El invită românii la un exercițiu de imaginație oferind o nouă perspectivă.

Adrian Wiener, medic spital Arad: „Imaginați-vă oprirea campaniei de vaccinare, eliberarea totală de «botnițe» și lupta pentru supraviețuire, ad litteram"
Sursa foto: Facebook Adrian Wiener
de Claudia Popovici    |    01 Apr 2021   •   19:09

Medicul arădean Adrian Wiener subliniază că înțelege că în aceste vremuri tulburi există frustrare, oboseală, saturație, neliniște, dar restricțiile şi măsurile impuse de autorități  sunt doar pentru protecția a celor din jur a majorității.

În acest context, el lansează o invitație la un exercițiu de imaginație

"Faceți acest exercițiu de imaginație nu preț de 1 minut; doar 30 de secunde.

„Sigur că există frustrare, oboseală, saturație, neliniște; valori individuale sau colective pe care unii dintre noi le simt abandonate; dificultăți în a regăsi firescul vieții sau în a accepta libertăți îngrădite. Există reguli și limitări; da, pentru protecția celorlalți, a majorității.

Dreptul la sănătate și la viață al tuturor cetățenilor acestei țări

Există însă și dreptul la sănătate și la viață al tuturor cetățenilor acestei țări

Există și dreptul la demnitate al celor care au trecut prin suferința Covid sau au pierdut pe cineva drag și pentru care banalizarea bolii, ignorarea consecințelor ei poate fi jignitoare.

Există și majoritatea tăcută care înțelege și acceptă regulile și pentru care “Ardeți botnița” - ca stigmatizare a comportamentului responsabil- poate fi o insultă.

Există și oameni pentru care preluarea fără discernământ și traficarea publică a unor prefabricate ale istoriei de tipul “Heil Fritz” sau “Timișoara nu e Auschwitz” reprezintă o ofensă. Însăși asimilarea carantinei cu lagărul este o lipsă crasă de respect.

Există și personal medical dedicat care este angajat într-o continuă luptă pentru viață de mai mult de 1 an; când sub geamul unui spital se scandează “Asasinii! Asasinii!”, personalul medical resimte demersul ca pe o umilință fără margini.

"Pericolul adevărat este capitalizarea politică"

Dar, mai presus de toate, pericolul adevărat este capitalizarea politică; îndemnul direct la nesupunere civică dinspre demnitatea publică; dinspre lideri politici.

Închideți ochii preț de un minut și imaginați-vă o Românie guvernată de AUR timp de 1 an. NU, timp de 6 luni. 6 luni cât pentru 2 generații.

Imaginați-vă “Îți ordon să dispari din fața mea, păduche!” ca discurs oficial; îndemnul la linșaj public ca politică de stat; xenofobia, “afară cu ungurii din țară”, “curățirea pământului” ca politică publică.

"Imaginați-vă oprirea campaniei de vaccinare"

Imaginați-vă Ro-Exit ca demers oficial al Guvernului. Imaginați-vă criminalizarea delictului de opinie; etnocratic, tribalismul anti-globalizare (nu forma civică, respectabilă a anti-globalizării); aruncarea în derizoriu a statului de drept. Glorificarea Mareșalului Antonescu și a Căpitanului. Da, există o continuitate clar asumată a tuturor acestora.

Imaginați-vă oprirea campaniei de vaccinare, eliberarea totală de “botnițe” și lupta pentru supraviețuire, ad litteram.

Faceți acest exercițiu de imaginație nu preț de 1 minut; doar 30 de secunde”, spune dr. Adrian Wiener pe Facebook.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close