Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Gabor Mate, interviu eveniment pentru Antena 3: ”Societatea de azi nu îndeplinește nevoile emoționale”

Dr. Gabor Mate, interviu eveniment pentru Antena 3: ”Societatea de azi nu îndeplinește nevoile emoționale”

Celebrul autor, dr. Gabor Mate, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, în emisiunea Dar și Har, despre dependența de droguri și cum aceasta se leagă de neajunsurile emoționale din copilărie.

Dr. Gabor Mate, interviu eveniment pentru Antena 3: ”Societatea de azi nu îndeplinește nevoile emoționale”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    25 Iun 2022   •   23:40

Canadianul de origine maghiară, dr. Gabor Mate, a vorbit în cadrul emisiunii Dar și Har de la Antena 3, despre cum dependența nu este o boală, ci mai de grabă nevoia de dragoste a celor care nu au avut parte de iubire în copilărie.

”Haideți să luăm ca exemplu heroina. Acesta este un opioid care vine din Afgansitan, de pe plantațiile de maci, și oamenii devin foarte dependenți de el.

De ce sunt atât de dependenți? De ce funcționează heroina la nivelul creierului uman? Pentru că seamănă cu substanțele chimice naturale din creierele noastre, cu endorfinele, adică cu substanțele interioare, asemănătoare morfinei.

O mamă și copilul ei, atunci când se uită unul la altul, când se privesc, ambii au un flux de endorfine care ajunge la creier.

Acum, oamenii care sunt lipsiți de această experiență în copilărie, copiii care au fost răniți în copilărie și care au simțit multă durere, copiii care nu resimt bucuria, fericirea, dacă primesc heroină se simt normali!

Deci dependența nu este o boală, ci este nevoia de a primi dragostea pe care ei nu au primit-o”, a explicat dr. Gabor Mate pentru Antena 3.

Întregul interviu exclusiv în care dr. Gabor Mate dezbate mai multe subiecte în emisiunea Dar și Har poate fi urmărit mai jos:

×
Subiecte în articol: Dar și har Dr. Gabor Mate
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close