Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Ion Alexie: "Toţi medicii din România vor să trateze pacienţii şi nu au cu ce. O felicit pe dr. Flavia Groşan pentru soluţii şi rezultate" | VIDEO

Dr. Ion Alexie: "Toţi medicii din România vor să trateze pacienţii şi nu au cu ce. O felicit pe dr. Flavia Groşan pentru soluţii şi rezultate" | VIDEO

Dr. Ion Alexie, medic primar boli inecţioase spital Las Vegas a vorbit în exclusivitate în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3 despre cazul medicului pneumolog Flavia Groşan şi despre protocolale de tratament din România.

Dr. Ion Alexie: "Toţi medicii din România vor să trateze pacienţii şi nu au cu ce. O felicit pe dr. Flavia Groşan pentru soluţii şi rezultate" | VIDEO
de Claudia Popovici    |    18 Mar 2021   •   22:31

Dr. Ion Alexie, medic primar boli inecţioase spital Las Vegas, a vorbit despre protocolale de tratament din România care, după opinia sa, ar trebui să fie mai flexibile. Toţi medicii din România vor să trateze pacienţii dar nu au cu ce şi fiecare caută soluţii.

Cazul medicului pneumolog Flavia Groşam, unde s-au întregistrat rezultate, este un exemplu care ar trebui luat în considerare şi apaptat nu judecat, este de părere medicul.

"Nu avem un protocol de tratament perfect"

"Dna doctor a avut norocul să trateze pacienții foarte devreme și dacă, cu adevărat a vindecat 1.000 de pacienți sau poate 500, sau poate 700, este un lucru de aplaudat și nu trebuie să fie judecată şi mai ales într-un mod acuzator. Ştim cu toții că aceasta este o boală foarte nouă și se schimbă în permanență și peste tot căutăm tratamentele cele mai bune, este adevărat nu avem un protocol perfect.

"Protocolul din România ar trebui să fie mai flexibil să fie mai ușor adaptabil la toate categoriile de pacienţi"

"Protocolul din România ar trebui să fie mai flexibil să fie mai ușor adaptabil, la toate categoriile de pacienţi. O altă problemă care este şi în România şi în Statele Unite şi în toată lumea, este că în faza virală, faza în care noi ar trebui să omorâm virusul, protocoalele din toată lumea sunt prost făcute.

În America nu ne dă voie să folosim Remdesivirul, singurul antiviral pe care îl avem, pentru că ei zic că trebuie să îl folosim numai după ce pacientul este hypoxic. Atunci este prea târziu, pentru că mulți dintre ei poate au pierdut deja 40-50% din funcția pulmonară.

"Toţi medicii din România vor să trateze pacienţii şi nu au cu ce. Fiecare caută soluţii"

În România aveți două medicamente antivirale, care nu se găsesc în farmacii. Doamna doctor și toţi doctorii de familie care vor să trateze acești pacienți nu au cu ce să îi trateze în ambulator. Nu este niciun medicament. De aceea fiecare încearcă pe experiența lui să folosească anumite medicamente și după părerea mea este foarte bine ce a făcut doamna doctor. A reușit niște tratamente foarte bune. Atâta timp cât pacienții dumnealor nu au suferit de la medicamente și nu au avut complicații, eu o felicit", a spus medicul Ion Alexie la Antena 3.

×
Subiecte în articol: dr. Ion Alexie Dr. Flavia Groşan
Parteneri
Av. Adrian Cuculis, detalii cheie în cazul lui Dumitru Buzatu
x close