Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Olga Simionescu, semnal de alarmă asupra expunerii la soare: 'Se poate muri dintr-o aluniţă mult mai rău decât dintr-o tumoră la stomac'

Dr. Olga Simionescu, semnal de alarmă asupra expunerii la soare: 'Se poate muri dintr-o aluniţă mult mai rău decât dintr-o tumoră la stomac'

Olga Simionescu, şefa secţiei de dermatologie a Spitalului Colentina, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolele care apar din cauza expunerii la soare.

Dr. Olga Simionescu, semnal de alarmă asupra expunerii la soare: 'Se poate muri dintr-o aluniţă mult mai rău decât dintr-o tumoră la stomac'
Sursa foto: Pixabay.com
de Maria Sabu    |    02 Iul 2020   •   21:20

„La copii, protecţia este obligatorie. Pâna la 18 ani nu trebuie să se ardă. Copilaşii trebuie să se protejeze cu echipamente de neopren, pălărie, ochelari de soare. (…)

Până la 6 luni nu e bine să fie expus la soare copilul. După 6 luni trebuie expus gradual, pentru că nu şi-a desăvârşit pigmentul”, a spus medicul.

În ce privește aluniţele, Prof. dr. Olga Simionescu a spus că sunt de două feluri: congenitale şi dobândite: „Noi trebuie să dezbrăcăm pacientul şi să îi stabilim profilul clinic.

Îi analizăm tipul de piele şi apoi facem o analiză cu un dermatoscop. Rolul dermatoscopiei este acela de a preveni exciziile nenecesare, dar şi de a salva vieţi. Omul trebuie să se lase analizat. 

S-a constatat că biopsia incizională nu influenţează prognosticul. Operaţia de melanom constă într-o incizie prin care se scoate aluniţa şi o închizi la loc. (…)

Trebuie făcută o analiză cu 13 parametri. Să i se dea un nume, un coeficient. E o geamandură, te duci până acolo - îţi salvează viaţa, treci de ea - e un pericol mare. Oamenii nu cred că se poate muri dintr-o aluniţă mult mai rău decât se moare dintr-o tumoră la stomac sau ficat”, a spus Olga Simionescu la Marius Tucă Show.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: olga simionescu Soare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close