Dr. Olga Simionescu, semnal de alarmă asupra expunerii la soare: 'Se poate muri dintr-o aluniţă mult mai rău decât dintr-o tumoră la stomac'

de Maria Sabu    |    02 Iul 2020   •   21:20
Dr. Olga Simionescu, semnal de alarmă asupra expunerii la soare: 'Se poate muri dintr-o aluniţă mult mai rău decât dintr-o tumoră la stomac' Pixabay.com

Olga Simionescu, şefa secţiei de dermatologie a Spitalului Colentina, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolele care apar din cauza expunerii la soare.

„La copii, protecţia este obligatorie. Pâna la 18 ani nu trebuie să se ardă. Copilaşii trebuie să se protejeze cu echipamente de neopren, pălărie, ochelari de soare. (…)

Până la 6 luni nu e bine să fie expus la soare copilul. După 6 luni trebuie expus gradual, pentru că nu şi-a desăvârşit pigmentul”, a spus medicul.

În ce privește aluniţele, Prof. dr. Olga Simionescu a spus că sunt de două feluri: congenitale şi dobândite: „Noi trebuie să dezbrăcăm pacientul şi să îi stabilim profilul clinic.

Îi analizăm tipul de piele şi apoi facem o analiză cu un dermatoscop. Rolul dermatoscopiei este acela de a preveni exciziile nenecesare, dar şi de a salva vieţi. Omul trebuie să se lase analizat. 

S-a constatat că biopsia incizională nu influenţează prognosticul. Operaţia de melanom constă într-o incizie prin care se scoate aluniţa şi o închizi la loc. (…)

Trebuie făcută o analiză cu 13 parametri. Să i se dea un nume, un coeficient. E o geamandură, te duci până acolo - îţi salvează viaţa, treci de ea - e un pericol mare. Oamenii nu cred că se poate muri dintr-o aluniţă mult mai rău decât se moare dintr-o tumoră la stomac sau ficat”, a spus Olga Simionescu la Marius Tucă Show.

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close