Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dr. Radu Ţincu, despre cazul medicului pneumolog Flavia Groşan: "Avem nevoie de medicină bazată pe dovezi" | VIDEO

Dr. Radu Ţincu, despre cazul medicului pneumolog Flavia Groşan: "Avem nevoie de medicină bazată pe dovezi" | VIDEO

Dr. Radu Tincu, medic primar în cadrul ATI Bucureşti, a vorbit în exclusivitate în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3 despre cazul medicului pneumolog Flavia Groşan, acuzată de Colegiul Medicilor că a încălcat o serie de morme deontologice.

Dr. Radu Ţincu, despre cazul medicului pneumolog Flavia Groşan: "Avem nevoie de medicină bazată pe dovezi" | VIDEO
de Claudia Popovici    |    18 Mar 2021   •   21:30

Întrebat de Mihai Gâdea ce contestă la medicul pneumolog Flavia Groşan, dr. Radu Ţincu, medic primar în cadrul secţiei de Terapie Intensivă – Toxicologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, a precizat că ar trebui să tragem nişte învăţăminte din aceste cazuri, astfel încât să nu ajungem la anarhie, sau să ducem lucurile în extrem.

"Avem nevoie de medicină bazată pe dovezi"

"Trebuie să plecăm de la o idee, a faptului că avem nevoie de medicină bazată pe dovezi, în 2021 pe asta mergem și asta este normalitatea. Pe de altă parte, trebuie să înțelegem că toată societatea actuală pe care o avem și de care ne-am bucurat până anul trecut cu toții, și ne-am bucurat de tot ceea ce ne-a oferit, s-a bazat pe aceste structuri care au contribuit la menținerea și creșterea civilizației.

"Contestarea structurilor din Sănătate poate conduce la anarhie"

Toate structurile care astăzi mulți dintre noi le contestăm, pornind de la Organizația Mondială a Şănătății mergând acum la Agenția Europeană a Medicamentului, FDA, ajungem să contestăm, spre exemplu toate structurile științifice internaționale. Toate sunt contestate și puse la zid ca și cum ar face parte, dacă vreți, dintr-un plan, unde suntem complici la ceva ce urmează să se întâmple.

Acest tip de politică nu duce decât un singur lucru, și știți foarte bine și dumneavoastră, duce la anarhie. În momentul în care toate structurile unui stat încep să fie denigrate și încep să nu mai aibă credibilitate, acest lucru va duce la haos. Nu ne dorim acest lucru.

"Trebuie să tragem nişte învăţăminte"

Noi cu toții ne dorim să recăpătăm acea frumusețe a vieții de dinainte de pandemie. Sunt aici cu dumneavoastră, ca să putem trage împreună niște învățăminte din toată această poveste şi nu promovăm nici anarhia, și nu trebuie să ducem lucrurile la extrem, fie că discutăm de cei care suntem de acord cu doamna doctor, sau cei care suntem împotriva dânsei", a mai spus medicul Radu Ţincu la Antena 3.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close