Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Organismul reacţionează la alimentele fast-food ca la o infecţie. Dr. Zugravu: Începe o stare de aşa-zisă "alertă agresivă"

Organismul reacţionează la alimentele fast-food ca la o infecţie. Dr. Zugravu: Începe o stare de aşa-zisă "alertă agresivă"

Un nou avertisment vine de la specialiştii în sănătate, de data aceasta privitor la mâncarea fast-food. 

Organismul reacţionează la alimentele fast-food ca la o infecţie. Dr. Zugravu: Începe o stare de aşa-zisă "alertă agresivă"
Sursa foto: Colaj Agerpres/pixabay.com
de Milena Niță    |    15 Iun 2021   •   15:21

Cel mai recent studiu în domeniu arată că, dacă mâncăm alimente bogate în grăsimi rele, zahăr şi sare, organismul nostru reacţionează ca la o infecţie bacteriană periculoasă. 

Mai mult, organismul nostru se comportă ca şi cum intră într-o stare de alertă agresivă. 

Studiu: După fast-food, organismul nostru se comportă ca şi cum intră într-o stare de alertă agresivă

"Genul acesta de alimentaţie induce în organism o stare de inflamaţie care durează destul de mult timp după ce nu am mai mâncat produsele respective şi care, practic, ne face să ne simţim, să reacţionăm ca şi cum am fi bolnavi pentru o oarecare perioadă de timp.

Creşte stresul oxidativ, creşte solicitarea diverselor aparate şi sisteme din corpul nostru şi, practic, în timp, dacă lucrurile se prelungesc şi acest tip de alimentaţie nu se rezumă la o masă ocazională, putem să observăm apariţia unor boli cronice, cum sunt cele de inimă, diabetul zaharat sau obezitatea care e însoţită şi mai mult de o stare de inflamaţie cronică", a explicat dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, marţi, la Antena 3.

Cât priveşte starea de aşa-zisă "alertă agresivă" în care intră organismul nostru după ce consumăm aceste alimente, medicul a explicat ce înseamnă, de fapt, acest lucru.

Dr. Corina Zugravu: E ca şi cum am avea gripă tot timpul

"Înseamnă că începe să se secrete în organism, la diverse niveluri, un ansamblu întreg de substanţe biochimice active care acţionează ca şi cum am avea o stare de infecţie acută - ca şi cum am avea gripă tot timpul. 

Nu ne curge nasul tot timpul, spre exemplu, dar organismul nostru resimte acest lucru ca şi cum am avea o infecţie cronică", a atras atenţia dr. Corina Zugravu.
 

×
Subiecte în articol: fast food infectie corina zugravu
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close