Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Fetița care a murit după transplantul hepatic de la Fundeni avea ciroză, nu boala Wilson. La 5 ani avea doar 15 kilograme

Fetița care a murit după transplantul hepatic de la Fundeni avea ciroză, nu boala Wilson. La 5 ani avea doar 15 kilograme

Fetița de 5 ani care a murit deși i s-a făcut un transplant hepatic la Institului Clinic Fundeni nu avea boala Wilson, așa cum s-a comunicat inițial.

Fetița care a murit după transplantul hepatic de la Fundeni avea ciroză, nu boala Wilson. La 5 ani avea doar 15 kilograme
Sursa foto: Sputnik / Alexander Makarov
de Andreea Cigolea    |    20 Mai 2022   •   09:19

Medicii spun că micuța avea ciroză, însă nu știu exact ce boală a dus-o până la stadiul de ciroză. După transplantul de ficat, starea copilei s-a îmbunătățit, însă doar pentru foarte scurt timp.

"Am decis să efectuăm transplantul în urgență, a avut indicație de transplant, dar avea multiple probleme neurologice, hematologice. Acel copil, la 5 ani, avea 15 kg. Nu a fost o insuficiență de cauză misterioasă. În timpul transplantului, ficățelul era cirotic.

Era o boală care exista de câțiva ani la fetiță și care a dus la această insuficiență acută și care a necesitat transplant de urgență. În zilele următoare vom afla și cauza cirozei" explică medicul Vlad Brașoveanu, șeful secției Chirurgie și Transplant Hepatic.

"Am reușit să detubăm pacienta și a fost extraordinar, pentru că a putut vorbi puțin cu mama, tata, după care au apărut modificări la nivelul tubului digestiv și pulmonar. A necesitat reintubarea și ulterior drenajul. Explicațiile le dăm cu multă tristețe, pentru că fiecare vine la spital să se facă bine" adaugă Dana Tomescu, șefa secției ATI de la Fundeni.

La 5 ani, avea 15 kg

"Din păcate, suntem la un sfârșit de drum care nu s-a concretizat cu salvarea unei vieți" a explicat Anca Coliță, managerul Institutului Fundeni

"Sunt demersuri pentru a dezvolta centrul de transplant hepatic Grigore Alexandrescu, care depune eforturi în ideea de a fi acreditat în termen de ordinul lunilor, poate, 1, 2 luni" spune Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant.

Fetița în vârstă de 5 ani, care a fost supusă unui transplant de ficat, a murit miercuri, au transmis reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

×
Subiecte în articol: Wilson fundeni transplant
Parteneri
Horoscop 27 septembrie 2023. Berbecii vindecă răni din trecut
x close