Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Florin Cîțu a anunțat o nouă strategie a campaniei de vaccinare: ”Orașul vaccinează satul”

Florin Cîțu a anunțat o nouă strategie a campaniei de vaccinare: ”Orașul vaccinează satul”

"Am cerut prefecților să facem un efort suplimentar pentru a accelera campania de vaccinare. Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinați în număr cât mai mare.", a anunțat premierul Cîțu, luni, la finalul conferinței cu prefecții din teritoriu.

Florin Cîțu a anunțat o nouă strategie a campaniei de vaccinare: ”Orașul vaccinează satul”
Sursa foto: Facebook/ Florin Citu
de Mia Lungu    |    24 Mai 2021   •   19:30

"Este important să continuăm ceea ce a mers bine, respectiv organizarea de maratoane de vaccinare în orașe și municipii. De asemenea, trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni, mai ales în zonele rurale.", a scris Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

"Vreau să subliniez, totodată, că în România vaccinul este și va rămâne gratuit și disponibil tuturor oamenilor. Nu există nicio discuție în Guvernul României pentru a schimba lucrurile. Din contră, deja am făcut comenzi de vaccinuri pentru a continua campania de imunizare în toamnă și anul viitor, având în vedere că nu știm exact cum va evolua pandemia. 

În același timp, am atras atenția asupra faptului că sunt diferențe prea mari între județe, când vorbim de rata de vaccinare. Județele din sudul României și cele din nord-est trebuie să facă mai mult.

Am insistat să deschidem cât mai multe centre de vaccinare în aeroporturi și în punctele de frontieră, mai ales centre cu vaccin Johnson&Johnson, pentru românii care intră sau pleacă din țară și optează să se vaccineze cu o doză. Și venim cu mai multe soluții, mai ales pentru mediul rural.", a mai precizat acesta

"Echipe mobile de la oraș care vor merge în mediul rural pentru a vaccina" 

"Valeriu Gheorghiță a propus mai multe variante: maratoane ale vaccinării în mediul rural, să se unească mai multe comune unde nu sunt centre de vaccinare deschise, pentru a face un maraton.  

Venim cu un nou concept: ”Orașul vaccinează satul”. Concret, echipe mobile de la oraș care vor merge în mediul rural pentru a vaccina, dar este nevoie de sprijinul liderilor locali aici.

La fel, trebuie o implicare mai mare a medicilor de familie. Sunt județe în care nu este suficient personal pentru a vaccina. Pentru comunitățile mici, persoanele care au credibilitate în comunitatea locală trebuie să susțină cât mai mult campania de vaccinare, pentru a convinge cetățenii să se vaccineze.

Este nevoie de implicarea tuturor pentru a învinge pandemia!", a conchis prim-ministrul.

Florin Cîțu îl contrazice pe Ludovic Orban: Guvernul a decis că vaccinul anti-COVID rămâne gratuit

Premierul Cîțu a făcut, luni, declarații, de la conferința cu prefecții din teritoriu. Acesta a contrazis declarațiile făcute, cu câteva ore mai devreme, de liderul PNL, Ludovic Orban, care a spus că vaccinul anti-COVID ar putea fi contra cost, în viitor.

"Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinați că să nu avem probleme cu alte tulpini: India, Anglia șamd. Dar trebuie să schimbăm puțîn strategia și să învățăm din ce a mers bine până în aceste zile.", le-a transmis premierul Cîțu prefecților.

"A mers foarte bine când am făcut acele maratoane. Este clar că e nevoie de astfel de acțiuni în fiecare oraș din țară, pentru că se pare că acolo avem cel mai mare succes.

Trebuie să ducem vaccinul mai aproape de cetățeni. Avem rezultate bune dacă ne uităm la orașe, zonele urbane. Dar dacă ne uităm la zona rurală, rezultatele nu sunt la fel de bune.

Am văzut câțiva primari care au venit cu câteva sugestii bune, poate învățăm de la ei câte ceva. Dar trebuie să va implicați cu toții, că vaccinul să fie disponibil tuturor românilor.

Și aici vreau să fac o clarificare: vaccinul gratuit. Pentru că vaccinul în România este gratuit și rămâne gratuit. Nu există nicio discuție în Guvernul României de a schimbă lucrurile. Deja avem comenzi făcute pentru a continua campania. și în toamnă, și anul viitor, pentru că nu știm cât va dura pandemia.", a precizat Cîțu.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close