Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentația care ne întărește imunitatea și ne ajută să revenim la o viață normală

Alimentația care ne întărește imunitatea și ne ajută să revenim la o viață normală

În această perioadă trebuie să ne ajutăm organismul să treacă mai ușor de la izolare, la activitate. Odată cu ieșirea din starea de urgență și mersul la serviciu, ne putem relua și activitățile fizice. De aceea nutriționiștii de sfătuiesc să avem o dietă bogată în minerale și vitamine care să ne întărească imunitatea.

Alimentația care ne întărește imunitatea și ne ajută să revenim la o viață normală
Sursa foto: pixabay
20 Mai 2020   •   10:11

Nutriționistul Lygia Alexandrescu a vorbit, la Antena 3 despre alimentele bogate în nutrienți. Aceasta este de părere că suplimentele alimentare ar trebui folosite doar în urma unor analize de specialitate, atunci când medicul hătărăște că avem nevoie de un surplus.

”Există 3 vitamine studiate foarte mult în această perioadă: vitamina C, vitamina D și vitamina A. Se pare că acestea sunt foarte implicate în menținerea unui sistem imunitar puternic și carența lor a condus la foarte multe îmbolnăviri și decese”, spune Lygia Alexandrescu. 

Potrivit acesteia, vitamina D este cea care ar avea nevoie de o suplimentare, având în vedere că se sintetizează în mare parte de la soare și nu este disponibilă în multe produse alimentare.

”Dar să nu uităm. Peștele gras conține vitamina D, laptele integral și de sursă BIO, organică, de asemenea brânzeturile de calitate foarte bună”, declară nutriționistul. 

”De asemenea, vitamina A este foarte importantă în metabolismul nostru imunitar și o avem la îndemână din carne, din organe, 100 grame de ficat de pasăre, de curcan, de vită, ne dau vitamina A pentru o săptămână”, a mai spus Lygia Alexandrescu. 

 

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close