Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sfântul Ștefan, demis

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sfântul Ștefan, demis

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, l-a demis astăzi pe managerul Spitalului Sf. Ștefan, asist. univ. Dr. Chiotan Radu Alexandru, din cauza neregulilor descoperite în unitatea spitalicească.

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sfântul Ștefan, demis
de Andreea Cigolea    |    06 Apr 2022   •   15:28

”Controlul de specialitate de ieri al inspectorilor ANPC a arătat că există probleme mari de igienă, mentenanță și funcționare la bucătăria spitalului. 

Consider că neregulile identificate sunt de netolerat și incompatibile cu standardele de îngrijire la care au dreptul bucureștenii. Problemele nu sunt de ieri, de azi, ceea ce arată o lipsă totală de preocupare a managerului pentru binele oamenilor bolnavi în timpul care a trecut din 2018 și până acum, de când ocupă această poziție la Spitalul Sf. Ștefan de pe vremea administrației Firea.

Pe lângă demiterea managerului, am dispus ca ASSMB să verifice respectarea tuturor normelor de igienă alimentară de către spitalele din subordine și să colaboreze cu inspectorii ANPC pentru îndeplinirea standardelor cerute de lege.

Tot personalul din spitale trebuie să înțeleagă că siguranța și sănătatea pacienților trebuie să fie pe primul loc” este mesajul viceprimarului Capitalei, Horia Tomescu. 

×
Subiecte în articol: sfantul Stefan București
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close