x close

Sfat de sănătate. Mare atenţie la mănuşile de protecţie: cât timp trebuie purtate, pentru a nu ne face rău

de M.Z.    |    19 Mai 2020   •   10:05
Sfat de sănătate. Mare atenţie la mănuşile de protecţie: cât timp trebuie purtate, pentru a nu ne face rău Antena 3

Mănuşile au devenit obligatorii în unele spaţii închise, însă experţii spun că este o falsă impresie de protecţie. Cum ne îngrijim mâinile după ce folosim aceste mănuşi, ne spune astăzi dermatologul Olga Simionescu.

"Aceste mănuşi sunt din latex şi pot fi cu pudră sau fără pudră. Ele reprezintă un contact al tegumentului care este senbilizat de la folosirea în exces a substanţelor biocide cu un produs chimic, motiv pentru care, din această interacţiune, poate apărea o problemă reală: iritaţii, usturimi, intoleranţe. Pentru cei în această situaţie, se recomandă mănuşile hipoalergenice", a explicat medicul Olga Simionescu, marţi, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

Chiar şi pentru populaţia cu tegument normal, mănuşa trebuie purtată nu mai mult de două ore, recomandă medicul.

Toată lumea trebuie să ştie că, "înainte şi după scoaterea mănuşilor de pe mâini, trebuie să ne spălăm bine cu apă şi săpun", iar "mănuşa este de unică folosinţă", atenţionează dermatologul, spunând că, în caz contrar, ne putem trezi cu infecţii.

În această perioadă, când ne spălăm mult pe mâini, folosim dezinfectanţi şi mănuşi, trebuie să ne îngrijim şi mâinile cu creme emoliente şi hidratante, pentru a nu se usca.

De asemenea, este indicat să folosim un săpun care nu usucă foarte mult.

Sfat de sănătate. Mare atenţie la mănuşile de protecţie

Citeşte mai multe despre:

Sfat de sănătate olga simionescu manusi
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati