Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medic: "Simptomele Omicron s-au mutat în zona capului". Noi semne ale infecţiei

Medic: "Simptomele Omicron s-au mutat în zona capului". Noi semne ale infecţiei

Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală, a explicat noile simptome ale infecției cu Omicron. Mai mult, medicul a explicat cum decurge recuperarea la pacienţii care au trecut prin boală.

Medic: "Simptomele Omicron s-au mutat în zona capului". Noi semne ale infecţiei
Sursa foto: Antena 3/Pixabay
de Claudia Popovici    |    10 Ian 2022   •   17:08

„Simptomele sunt prezente mai ales în zona capului pentru că mutațiile pe care o Omicron le are îl fac capabil să se atașeze mai mult de mucoasele din zona capului.

Pacienții vor simți mai frecvent dureri de gât, dureri de cap, sigur rămân simptomele generale de astenie și de oboseală marcantă, dar riscul de atașare a Omicron la aparatul respirator este mult mai scăzut tocmai pentru tocmai prin aceste modificări pe care le-a suferit", a spus medicul Beatrice Mahler.

Întrebată ce crede despre evoluția Omicron şi dacă predicțiile cercetătorului Octavian Jurma potrivit cărora vom ajunge şi la 25.000 de cazuri pe zi, medicul Beatrice Mahler a spus.

„Dacă ne uităm la rata de multiplicare pe care am văzut-o în țările din vest și la ce am văzut săptămâna trecută sigur acest scenariu este posibil. Ce este de menționat și este complet diferit față de valurile precedente este că în acest moment în spital, deși au fost sute de cazuri în București săptămâna trecută zilnic, numărul de pacienți care sunt internați este încă mic atât în terapie cât și în secție.

Au început să crească pacienții care vin pentru evaluare, dar încă și ei sunt destul de puțini față de același număr de cazuri al valurilor precedente", a spus medicul Beatrice Mahler.

„Simptomele Omicron sunt mai uşoare"

Întrebată apoi, dacă simptomele Omicron sunt mai agresive sau mai uşoare faţă de celelalte variante, medicul Beatrice Mahler a spus: 

Simptomele sunt mult mai ușoare. Mai este o caracteristică Omicron care este prezentă și evidențiată de cercetătorii din SUA care se confruntă şi anume perioada incubație.

La Omicron perioada a scăzut la patru zile cât era prezentă la Delta la trei zile cu o perioadă de una două zile de contagiune înainte de momentul diagnosticului.

Deci este foarte important ca persoanele care au fost contact cu o persoană pozitivă să își facă testul pentru că este posibil să infecteze alte persoane cu una, două zile înainte de a fi simptomatice.

„Recuperarea după infecția cu Omicron este mai ușoară la persoanele care au anticorpi"

Referitor la recuperare, aceasta este mult mai bună  la persoanele care sunt protejate și mă refer aici persoanele care au în bagaj de anticorpi fie obținut prin vaccinare, fie obținut prin trecerea prin boală pentru că organismul deja știe să producă anticorpi împotriva infecției, lucru care nu se întâmplă la persoanele care nu au această protecție prin anticorpi și care pot să ajungă spital să dezvolte acea pneumonie specifică.

Pneumonia specifică nu este ca urmare a pătrunderii virusului în plămâni, ci ca urmare a reacției pe care îl organismul la infecție, furtuna de citokine", a mai spus medicul Beatrice Mahler la Antena 3. 

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close