Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul nutriționist Virgiliu Stroescu, reguli de aur pentru masa de Crăciun. ”Mor 30 de milioane de neuroni la un pahar de bere”

Medicul nutriționist Virgiliu Stroescu, reguli de aur pentru masa de Crăciun. ”Mor 30 de milioane de neuroni la un pahar de bere”

Produsele de natură animală și alcoolul sunt cele mai nocive pentru sănătatea noastră. O susține medicul nutriționist Virgiliu Stroescu, într-un interviu acordat lui Răzvan Dumitrescu.

de Georgiana Adam    |    26 Dec 2023   •   23:25

”Toate produsele animale, fiind acide și având hormoni, favorizează boala canceroasă. Toate produsele vegetale, neavând colesterol, dau înapoi și arterioscleroza, bolile degenerative și cancer. E un post anti cancer și anti boli degenerative”, spune medicul Stroescu.

Acesta mai susține că laptele de vacă nu este bun pentru oameni.

”În țările Asiei și Africa nu se consumă produse lactate decât atunci când copiii nu au dinți în gură. Laptele de vacă nu e sănătos. Laptele de vacă e sănătos pentru vițel, nu e sănătos pentru om. Nu se raportează câte hemoragii și boli intestinale se dezvoltă. Cel mai bun e laptele de mamă”, a declarat medicul Virgiliu Stroescu.

El precizează că cea mai bună pentru sănătatea oamenilor este hrana vegetală.

”Hrana animală nu e sănătoasă. Nu e o hrană fiziologică. Ea, ca esență, nu e sănătoasă. Cea mai bună hrană este hrana vegetală, pură, fără nicio modificare. Toba nu are nimic sănătos”, adaugă Virgiliu Stroescu.

Cât despre care e mai toxic dintre tobă și cârnați, depinde de ”ce se pune în acestea. Ele nu sunt sănătoase, dar sunt gustoase”, spune medicul.

Iar foarte periculos este alcoolul. Zeci de milioane de neuroni mor cu fiecare pahar de alcool pe care-l înghițim.

”Alcoolul, sub orice formă, arde, omoară, distruge. Noi avem în interior tot felul de tuburi, de organe, care sunt acoperite cu celule fine, delicate, care au o membrană proteică. Când punem alcool, membrana respectivă se coagulează. Alcoolul, sub orice formă, coagulează. Și dacă ia un păhărel de țuică înainte de masă, de aici până la stomac, tot esofagul se face o rană. Pe unde trece alcoolul, se face o rană. Ideea de a consuma înainte de masă o tărie e cea mai mare greșeală și, dacă se repetă foarte des, apare boala canceroasă.

Alcoolul, sub orice formă, micșorează volumul creierului. Și dacă un om consumă ani, volumul scade cu până la 30 %. Mor 30 de milioane de neuroni la un pahar de bere”, mai spune dr. Stroescu.

Mâncarea nesănătoasă duce la inflamație. Iar inflamația este și ea periculoasă.

”Inflamația e mama tuturor bolilor, în special a cancerului. Când consumi hrană nesănătoasă, organismul întreg este afectat și apare inflamația, care este mama tuturor bolilor”, a declarat dr. Virgiliu Stroescu.

×
Subiecte în articol: Virgil Stroescu mancare sarbatori
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close