Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicamentele din România au ajuns în spitalele din Ucraina

Medicamentele din România au ajuns în spitalele din Ucraina

Medicamentele din România au ajuns în spitalele din Ucraina. Donaţiile de la Terapia Cluj au fost trimise acolo cu ajutorul Inspectoratului General pentru Situaţii de urgenţă şi al organizaţiilor umanitare şi vor fi folosite în secţia ATI a Spitalului Clinic de Copii din Cernăuţi, acolo unde sunt trataţi copiii răniţi în conflict în zone din estul Ucrainei. 

Medicamentele din România au ajuns în spitalele din Ucraina
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    21 Mar 2022   •   10:56

Nevoia de medicamente este în continuă creştere acolo. Pe lângă tratamentele necesare în secţiile de reanimare, lipsesc şi medicamentele destinate pacienţilor cronici. 

Farmaciile din Ucraina au rămas fără stocuri şi nu se pot aproviziona din cauza blocajelor generate de conflictul militar. 

Demersului umanitar s-au alăturat alţi doi mari producători de medicamente de la noi, Antibiotice Iaşi şi Zentiva Bucureşti. 

"Medicamentele fabricate la noi în ţară de Antibiotice Iaşi, Zentiva Bucureşti şi Terapia Cluj sunt în prima linie, au ajuns acolo cu ajutorul IGSU şi al organizaţiilor umanitare, pentru a salva copiii răniţi în război.

Avem încă o mărturie a punţii de solidaritate medicală care s-a creat în ultimele săptămâni între România şi Ucraina. Poza subliniază şi importanţa strategică a fabricilor de medicamente de la noi din ţară, care pot interveni şi ajuta şi în acest fel, în situaţii-limită. 

Mulţumim Asociaţiei Ruscovan pentru poze şi pentru ajutorul pe care îl dau vecinilor noştri. 

Relatările din Ucraina arată că nevoia de medicamente este în creştere, pe lângă cele necesare în reanimare a apărut o penurie enormă de medicamente destinate  pacienţilor cronici, pentru că farmaciile din Ucraina au rămas fără stocuri şi nu se pot aproviziona din cauza blocajelor generate de conflictul militar.

Aşadar puntea de medicamente dintre România şi Ucraina trebuie să continue, suntem pregătiţi cu toţii să ajutăm în continuare fie prin IGSU, fie prin asociaţiile umanitare", a scris Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, pe pagina de Facebook.

Medicamentele din Romania au ajuns in spitalele din Ucraina. In poza apare aparatul de urgenta din sectia de ATI a...

Publicată de Dragoș Damian pe Luni, 21 martie 2022

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close