Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul Teofil Lung: Fără Dumnezeu, nu aș face performanță

Medicul Teofil Lung: Fără Dumnezeu, nu aș face performanță

Medicul Teofil Lung: Fără Dumnezeu, nu aș face performanță
21 Iul 2017   •   21:29

Medicul Teofil Lung a vorbit în emisiunea „La ordinea zilei”, de la Antena 3, despre viața sa profesională. Medicul Lung are o experiență de 30 de ani de chirurgie și a salvat peste 7.000 de vieți.

„Fără Dumnezeu, eu nu puteam să fac performanță, pentru că Dumnezeu m-a ajutat ca prin mintea mea, mâna să fie condusă. În chirurgie, e o vorbă foarte importantă „capul ghidează mâna”. Fără minte, nu se pot face lucruri de mare valoare”, a spus medicul.

„Nu mă deranjează că vin oamenii la mine, mă deranjează că vin cu un slogan„ sunteți ultima mea speranță”. Și vin în situații limită, cu investigații pente investigații. Sunt oameni care au încercat multe, au umblat prin multe servicii și care se văd în fața morții. Eu nu am văzut om care să nu îi fie frică de moarte”, a mai povestit profesorul Lung.

Întrebat ce face în situațiile în care are un blanc, profesorul Lung a spus că s-a aflat în astfel de situații la început de carieră, dar le-a depășit a avut blanc. „Am fost în situațiile astea de multe ori, mai ales când am fost mai începător și eu. Performanțele vin din exercițiu, trebuie să câștigi experiență și exercitiu”.

Mai mult, medicul Teofil Lung are și un stil de viață sănătos. „Toată viața mea, am avut un regim de viață cumpătat. Nu sunt un sfânt mi-a plăcut să beau un pahar de vin, dar nu cu o seară înainte să am intervenție chirurgicală. Am respecatat orele de somn. Mă culc după ritmul biologic. Am încercat să mănânc anumite alimente care sunt cât mai aproape de normalitate”.

×
Subiecte în articol: medic chirurg La Ordinea Zilei Dana Grecu
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close