Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentele pe care nu trebuie să le mănânci niciodată dimineața

Alimentele pe care nu trebuie să le mănânci niciodată dimineața

Cum să mănânci sănătos de dimineaţă. Deși poate fi cea mai importantă masă a zilei, există câteva alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată la prima oră.

Alimentele pe care nu trebuie să le mănânci niciodată dimineața
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Sep 2023   •   08:00

Dr. Abdul Azizi, stomatolog principal al clinicii private de stomatologie Harley, a explicat: "Pentru a preveni deteriorarea dinților și pentru a menține o sănătate orală bună, este important să evitați anumite alimente care pot avea efecte negative asupra dinților dumneavoastră, în special la prima oră dimineața".

Citrice

Evitarea citricelor dimineața este crucială pentru a preveni deteriorarea dinților din cauza acidității lor ridicate, a explicat medicul stomatolog, potrivit womanandhome.com

"Portocalele, grepfrutul și lămâile conțin acid citric care poate slăbi smalțul dinților, făcând dinții mai vulnerabili la eroziune și carii".

Potrivit medicului dentist, producția de salivă de dimineață este mai mică, ceea ce reduce apărarea naturală a gurii împotriva acizilor.

Cafea

Dr. Azizi a avertizat că nu trebuie să bei o ceașcă fierbinte cu cafea, dacă vrei să eviți dinții galbeni.

"Evitarea cafelei la prima oră dimineața este recomandată pentru a preveni deteriorarea dinților (...). Cafeaua este de natură acidă și poate eroda treptat smalțul dinților, în special atunci când este consumată pe stomacul gol".

Stomatologul a adăugat apoi: "În plus, pigmenții cafelei pot duce la decolorarea dinților, afectând aspectul estetic al dinților. Pentru a proteja sănătatea orală, este recomandat să reduceți la minimum consumul de cafea dimineața și să luați în considerare clătirea gurii cu apă după ce ați băut cafea".

Produse de patiserie

"Evitarea consumului de produse de patiserie dimineața este esenţială pentru a preveni deteriorarea dinților din cauza conținutului ridicat de zahăr și a riscului de apariție a cariilor", a declarat medicul. 

"Produsele de patiserie creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor, deoarece oferă o sursă constantă de zaharuri", a mai spus dr. Abel Azizi. 

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close