Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății, despre cazul pacienților care au murit la Institutul 'Marius Nasta': Nu putem da vina pe bacterie

Ministrul Sănătății, despre cazul pacienților care au murit la Institutul 'Marius Nasta': Nu putem da vina pe bacterie

Ministrul Sănătății, despre cazul pacienților care au murit la Institutul 'Marius Nasta': Nu putem da vina pe bacterie
21 Feb 2019   •   18:39

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că pacienţii care au murit în ultima vreme la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" aveau comorbidităţi şi că nu doar bacteriile sunt responsabile de decesul acestora, menţionând că a fost de acord cu închiderea blocului operator de la această instituţie sanitară.

"Există infecţii asociate nu numai în România, cred că şi în Israel şi în toată lumea aceasta. (...) Aceşti pacienţi care au decedat la "Marius Nasta" erau pacienţi cu multiple comorbidităţi, cu prognostic rezervat încă de la internare în Marius Nasta. Să nu uităm că în acel spital vin foarte multe cazuri grave din ţară, în faze terminale, deci nu putem da vina pe bacterie că a ucis pacienţii, nici vorbă; erau pacienţi taraţi, cu prognostic rezervat din start", a spus Sorina Pintea. 

Citiți și Declaraţia şocantă a unui medic despre un pacient mort: A venit să moară la noi şi să ne poată arăta cu degetul!

Aceasta a mai spus că a fost de acord cu închiderea blocului operator de la Institutul "Marius Nasta".

"Am fost informată şi am fost de acord cu închiderea blocului operator şi mi se pare absolut normal să luăm aceste decizii atunci când situaţia o cere, la fel cum am închis până acum şase sau şapte clinici estetice. Până la urmă trebuie să facem odată ordine în sistem şi să facem ceea ce trebuie; avem reguli, să le aplicăm", a subliniat Sorina Pintea.

Citiți și Focar de infecție la Institutul Marius Nasta: În institut mor mulţi pacienţi

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Sorina Pintea
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close