Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după controalele făcute în spitalele din țară: „Resurse sunt. Ce am văzut eu este nepăsare. Și cheltuirea banului public”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după controalele făcute în spitalele din țară: „Resurse sunt. Ce am văzut eu este nepăsare. Și cheltuirea banului public”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după controalele făcute în spitalele din țară: „Resurse sunt. Ce am văzut eu este nepăsare. Și cheltuirea banului public”
08 Apr 2019   •   21:08

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus, după ce a efectuat mai multe controale în spitalale din țară, că încearcă ca prin vizitele pe care le face „să arăt că noi suntem principalii vinovați, ne complacem în această situație și ne blazăm”. 

"Se pot schimba multe, pentru că ne-am obișnuit să arătăm cu degetul sistemul, dar sistemul sunt noi. Suntem cei care avem în fișa postului aceste sarcini. Fiecare angajat al spitalului are niște sarcini care trebuie respectate, dar îngrijirea pacientului este un întreg, pornind de la actul medical pe care îl face medicul, pornind de la îngrijirea care o oferă cadrele și de la curățenia pe care o face personalul auxiliar. 

Vorbim de mizerie, dar nu facem nimic, arătăm cu degetul sistemul. Încerc prin aceste vizite pe care le fac să arăt că noi suntem principalii vinovați, ne complacem în această situație și ne blazăm. Eu nu mai vreau să fac asta", a declarat Sorina Pinta la B1 TV. 

Ministrul Sănătății a spus că nu resursele sunt problema, ci nepăsarea și cheltuirea inutilă a banilor. 

„Resurse sunt. Ce am văzut eu este nepăsare. Și cheltuirea banului public. Atâta vreme cât risipești ceea ce ai achiziționat, asta înseamnă cheltuirea inutilă”.


 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close