Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Miracol la un spital din Constanța! Un bebeluș de 500 de grame a supraviețuit: "Pleacă zâmbind acasă alături de familie"

Miracol la un spital din Constanța! Un bebeluș de 500 de grame a supraviețuit: "Pleacă zâmbind acasă alături de familie"

Un bebeluș cu o greutate de doar 500 de grame, născut prematur la 26 de săptămâni, a supraviețuit. Copilul a luptat în primele luni din viață să trăiască, iar acum a ajuns acasă, la familie.

Miracol la un spital din Constanța! Un bebeluș de 500 de grame a supraviețuit: "Pleacă zâmbind acasă alături de familie"
Sursa foto: Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    17 Noi 2023   •   11:37

În țara noastră, aproximativ 20.000 de bebeluși se nasc înainte de termen, conform datelor statistice.

La un spital privat din Constanța, medicii au rămas impresionați de cazul unui bebeluș care a reușit să înfrunte provocările primelor luni de viață, după ce s-a născut la 28 de săptămâni, având o greutate de 500 de grame.

Fetița a rămas la incubator în primele luni, iar acum a mers acasă în grija părinților săi.

Reprezentanții unității spitalicești au transmis un mesaj emoționant. 

Citește și: Doi bebeluşi microsomi, născuţi de o româncă la maternitatea din Botoşani 

”Născută cu o greutate extrem de mică, 500 grame, la vârsta gestațională de 26 de săptămâni, Simina Andrada a cucerit inimile personalului de neonatologie timp de 2 luni și jumătate. E o absolventă de Terapie Intensivă Neonatală Euromaterna care pleacă zâmbind acasă alături de familia ei. Creștere frumoasă, Simina!”, au transmis reprezentanții unității spitalicești, notează ReplicaOnline.

×
Subiecte în articol: bebelus Constanța prematur
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close