Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Monica Pop, despre medicii obligaţi să muncească până la 67 de ani: "Spitalele sunt în pană de personal, iar tinerii au nevoie de exemple"

Monica Pop, despre medicii obligaţi să muncească până la 67 de ani: "Spitalele sunt în pană de personal, iar tinerii au nevoie de exemple"

Medicul Monica Pop a comentat la Antena 3 măsura prin care Guvernul vrea să îi oblige pe medici să muncească până la 67 de ani. Aceasta consideră că decizia este bună pentru că spitalele se confruntă cu lipsă de personal medical cu experienţă.

Monica Pop, despre medicii obligaţi să muncească până la 67 de ani: "Spitalele sunt în pană de personal, iar tinerii au nevoie de exemple"
Sursa foto: Monica Pop/Facebook
de Claudia Popovici    |    11 Aug 2021   •   17:52

Medicul Monica Pop a precizat că este de acord cu această măsură salutară pentru că spitalele duc lipsă de personal medical calificat.

„Sunt de acord. O felicit, este un lucru foarte bun pentru că suntem într-o totală pană de medici. În al doilea rând un medic la vârsta de 67 de ani sau chiar mai mult este în deplinătatea forțelor fizice și mentale și poate ajuta foarte mult. Un tânăr de la cine învață, dacă toți pleacă la pensie.

În al treilea rând, oricine se poate pensiona anticipat, dacă există medici care vor să iasă la pensie mai repede.

Eu am sfătuit pe toți decidenții din sănătate să cheme de acasă epidemiologi, anesteziști pentru că nu ar trebui să existe spital fără epidemiolog.Dacă ar fi chemat epidemiologi de acasă indiferent de vârstă, dacă puteau lucra, pandemia nu ajungea aici.

Este foarte normal să fie obligativitate până la 67 de ani. Dacă citiți teoria geriatrică până la vârsta de 69 de ani un medic este considerat încă tânăr.

Eu m-aş da mai repede pe mâna unui chirurg care are 60 și ceva de ani decât pe mâna unui de 30 ceva de ani care este la început", a spus medicul Monica Pop la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: cadre medicale
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close