Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Mitul "morcovi, pentru o vedere mai bună", o minciună. Iată ce spun medicii

Mitul "morcovi, pentru o vedere mai bună", o minciună. Iată ce spun medicii

Astăzi aflăm împreună ce exerciții putem face pentru a ne îmbunătăți vederea. Oftalmologul Roxana Cozubaș ne explică astăzi de înseamnă "regula 20-20-20" și la ce ne ajută zilnic. Tot acum vedem și dacă alimentația contează pentru sănătatea oculară. Dezbatem imediat mitul consumului morcovilor pentru o privire ageră.

Mitul "morcovi, pentru o vedere mai bună", o minciună. Iată ce spun medicii
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    04 Mai 2020   •   10:51

Mulţi dintre noi am auzit des acest lucru, că dacă mâncăm morcovi, vom vedea mai bine. Adevărul este însă departe, asigură medicul oftalmolog.

"E un mit, care a apărut undeva în vremea Primului sau celui De-al Doilea Război Mondial, pe la 1900, şi care spunea că dacă mănânci morcovi reuşeşti să vezi mai bine pe timp de noapte, aşa cum reuşeau să vadă soldaţii din timpul războiului, un pic mai bine.

E un mit care s-a propagat de-a lungul timpului. Aşa am auzit şi că nu vezi nici iepure care să poarte ochelari, dar trebuie să ştim că retina se hrăneşte cu mult mai multe substanţe decât vitamina A din morcovi. Este vorba de toate fructele şi legumele intens colorate: fructele de pădure, frunzele verzi, la fel ca şi nucile sau seminţele crude", a explicat medicul Roxana Cozubaș, luni, la rubrica Sfat de Sănătate.

Aşadar, clarifică medicul, legumele şi fructele crude ajută ochii, dar nu înseamnă că dacă mâncăm morcovi vom vedea mai bine.

Sfat de Sănătate. Mitul morcovilor pentru o vedere mai bună

×
Subiecte în articol: morcovi
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close