x close

Motivele pentru care trebuie să evităm alimentele de culoare alb strălucitor

14 Feb 2019   •   15:07
Motivele pentru care trebuie să evităm alimentele de culoare alb strălucitor Foto: pixabay.com

Alimentele de culoare alb strălucitor conțin un colorant alimentar de suprafață, utilizat pentru separarea straturilor în produse, este responsabil de culoare albă a alimentelor.

Este pus în asemenea cantități în hrană, încât oamenii pot să înghită zilnic trilioane de particule de dioxid de titan. În urmă unor biopsii efectuate pe subiecți care au consumat dioxid de titan, s-a ajuns la concluzia că această substanță poate să transporte unele substanțe inflamatorii, cum ar fi endotoxina, în intestine printr-un procedeu asemănător calului troian. Tot dioxidul de titan se folosește și pentru tratarea gresiei și a faianței antivirale și antibacteriene.

Dintre alimentele care conțin cele mai mari cantități de dioxid de titan, bomboanele, gumă de mestecat și dulciurile semipreparate, cum ar fi gogoșile sub formă de praf, a căror culoare de altfel este de un alb strălucitor din cauza titanului, sunt cele mai des consumate. Laptele pentru cafea, maioneză, budincile și unele produse lactate pot conține de asemenea dioxid de titan, potrivit sanatate.bzi.ro.

 

Citeşte mai multe despre:

alimente culoare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati