Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Mușcătura acestor insecte poate transmite o boală letală. Românii trebuie să aibă mare grijă!

Mușcătura acestor insecte poate transmite o boală letală. Românii trebuie să aibă mare grijă!

Prof dr Doina Pleșca, președintele Societății  Române de Pediatrie, trage un semnal de alarmă cu privire la bolile care pot fi transmise prin mușcătura de căpusă. De asemenea, doctorul spune că sezonul de vară aduce un risc major pentru sănătate.

Mușcătura acestor insecte poate transmite o boală letală. Românii trebuie să aibă mare grijă!
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3    |    28 Iun 2020   •   19:25

"Luna iunie este cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani. Este foarte important, de asemenea, să transmitem un mesaj: unde e cald e și umiditate. Există un pericol pentru copii, care se pot exprima nu doar pentru ei dar și pentru adulți: Căpușele", explică medicul, pentru DC News. 

Se știe despre căpușe că pot transmite boala Lyme,  care este o boală infecțioasă determinată de o bacterie numită Borrelia burgdorferi, însă, și encefalita poate fi o urmare a muscăturii de căpușă.

"Căpușa poate, de asemenea, să producă și alte îmbolnăviri, dintre care encefalita virală, produsă de căpușe, care reprezintă și ea o alertă. Nu există o terapie pentru cea de-a doua.

Dacă noi știm că mușcătura de căpușă a fost produsă și o confirmăm  Borrelia burgdorferi, avem o terapie antibiotică. În schimb, dacă ne referim la encefalită, atunci, lucrurile sunt cu totul altele.

Prevenția. Avem grijă unde sunt copiii și chiar noi, cei care iubim pădurea și lizierele. Să știm cum să ne îmbrăcăm, să știm cum să examinăm, la sfârșitul fiecărei zile, tegumentele copilului.

Ar trebui să știm cum să îndepărtăm căpușa dacă suntem blocați să fim mușcați accidental și nu în ultimul rând pentru a nu ne confrunta, să vaccinăm copiii  și mai ales populația la risc. România este o zonă endemică, prin numărul mare de păduri, de spații verzi și care au și dat un semnificativ procent al îmbolnăvirilor. Așa încât, cred că a recomanda vaccinarea este o măsură de protecție mai ales pentru cei care sunt expuși unor astfel de accidente"", a mai spus aceasta. 

×
Subiecte în articol: capusa boala Lyme

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close