Antena 3 CNN Actualitate Sănătate ”Noul coronavirus devorează intestinul în câteva săptămâni”. Anunțul sumbru făcut de un specialist gastroenterolog

”Noul coronavirus devorează intestinul în câteva săptămâni”. Anunțul sumbru făcut de un specialist gastroenterolog

Noul coronavirus este un virus multiorgan: nu atacă numai plămânii, ci și creierul, inima, pielea și tractul gastrointestinal, despre care se vorbește puțin, dar reprezintă o “cale” de acces importantă pentru virus, a declarat, într-un interviu exclusiv, Prof. Dr. Antonio Gasbarrini, directorul unității de medicină internă și gastroenterologie de la Policlinica “Agostino Gemelli” din Roma. 

”Noul coronavirus devorează intestinul în câteva săptămâni”. Anunțul sumbru făcut de un specialist gastroenterolog
Sursa foto: Hepta
18 Mai 2020   •   10:07

În Italia, este printre primii care au realizat transplantul de fecale pentru a restabili microbiota intestinală.

”COVID poate provoca leziuni hepatice dovedite de transaminaze: am avut pacienți cu insuficiență hepatică care se explicau doar cu infecția cu COVID. Acest virus nu afectează numai sistemul respirator, ci și sistemul digestiv și, în special, atât “tubul”, prin urmare sistemul gastro-intestinal, cât și ficatul.

Acest virus are un receptor care este prezent atât în ​​sistemul respirator, cât și în sistemul gastro-intestinal. Nu este o coincidență că, odată intrat pe cale orală, unul dintre organele care îl elimină cel mai mult în timp este sistemul digestiv. Până la 10-12 săptămâni după o infecție cu COVID, intestinul continuă să elimine fragmentele virale. Este ultimul organ care elimină virusul după vindecare. Intestinul este un mare rezervor, în care Coronavirusul este capabil să crească și să se reproducă.

Sunt cele care mențin ecosistemul nostru intestinal sănătos: dintre toate, fără îndoială, fibrele și toate produsele alimentare naturale, nonindustriale sau rafinate. Fibrele și cerealele integrale fac bine tuturor, și mai mult celor cu risc de infecție virală precum cea cu COVID. Nu trebuie să bem alcool și este necesară o hidratare bogată.”, a spus Antonio Gasbarrini.

Sursa: Doctorul Zilei

×
Subiecte în articol: coronavirus medi
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close