Antena 3 CNN Actualitate Sănătate O fetiţă de 11 ani a murit la o oră după ce medicii au refuzat să o interneze. Anchetă, la Spitalul din Bârlad

O fetiţă de 11 ani a murit la o oră după ce medicii au refuzat să o interneze. Anchetă, la Spitalul din Bârlad

O fetiţă de 11 ani a murit la o oră după ce medicii au refuzat să o interneze. Anchetă, la Spitalul din Bârlad
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    22 Dec 2016   •   16:14

Conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad a declanşat, joi, o anchetă internă în cazul unui fetiţe de 11 ani dintr-un centru de plasament care a murit la o oră după ce medicii au refuzat să o interneze invocând o procedură, respectiv că nu trecuseră 24 de ore de când fusese externată, potrivit News.ro.

Reprezentanţii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat (CPRUANE) Bârlad susţin că medicii i-au făcut copilei un calmant şi apoi au trimis-o în centrul rezidenţial, pe motiv că nu trecuseră 24 de ore de la externare. 

Cu numeroase afecţiuni medicale, respectiv tetrapareză spastică, sindrom epileptic, convulsii, marasm nutriţional şi deficienţă mentală, fetiţa fusese internată anterior, timp de o săptămână, în aceeaşi unitate spitalicească, cadrele medicale luând decizia de a o externa după ameliorarea stării de sănătate.

”Medicul de gardă mi-a spus că-i face un calmant, după care să o iau în centru pentru că «nici foaia (n.r.- fişa medicală) nu s-a închis». Ne-am conformat şi, din păcate, nici bine nu am ajuns în centru, că fetiţa a murit”, a declarat şeful CPRUANE Bârlad, Ionel Brătianu.
 

×
Subiecte în articol: Barlad ancheta copil mort
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close