Antena 3 CNN Actualitate Sănătate O nouă boală misterioasă, recunoscută oficial. Ce este „Sindromul Clădirii Bolnave”

O nouă boală misterioasă, recunoscută oficial. Ce este „Sindromul Clădirii Bolnave”

O nouă boală misterioasă, recunoscută oficial. Ce este „Sindromul Clădirii Bolnave”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
23 Oct 2018   •   15:05

Sindromul Clădirii Bolnave este recunoscut de Organizaţia Mondială a Sănătaţii (OMS) ca fiind un grup de simptome, fără o cauză clară, asociată cu calitatea precară a parametrilor de confort în clădiri, a anunţat luni ONG-ul EfdeN.

„Casele românilor sunt permanent încercate de trecerea anilor si de costurile de întreţinere in condiţiile în care avem probabil cel mai învechit stoc de locuinţe la nivelul UE. Conform unui sondaj IRSOP la nivelul populaţiei urbane cu venituri stabile şi vârstă cuprinsă între 20-65 ani, 3 din 4 români au cel puţin o urgenţă locativă iar una din patru gospodării se plânge de spaţiu insuficient”, a afirmat Lucian Anghel, preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

Ultimul studiu facut public al Consiliului Mondial pentru Clădiri Verzi (WorldGBC) arată că accesul la ferestre cu vedere către exterior îmbunătăţeşte funcţiile cognitive şi memoria cu 10-25%, iar în spitale – reduce timpul de spitalizare cu 8,5%. În plus, lumina naturală, la locul de muncă, creşte productivitatea lucrătorilor cu 18%, la şcoală – îmbunătăţeşte performanţele elevilor cu 5-14%, iar în magazine – cresc vânzările cu 15-40%, potrivit news.ro

 

×
Parteneri
Alertă socială: Sindromul care afectează milioane de români
x close