Antena 3 CNN Actualitate Sănătate OMS a raportat peste 1.000 de cazuri de variola maimuței în afara Africii

OMS a raportat peste 1.000 de cazuri de variola maimuței în afara Africii

Organizația Mondială a Sănătății a raportat peste 1.000 de cazuri de variola maimuței în afara Africii.

OMS a raportat peste 1.000 de cazuri de variola maimuței în afara Africii
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Alexandra Ionescu    |    09 Iun 2022   •   21:46

În prezent, OMS știa despre variola maimuței în 29 de țări până în luna mai. Nu au fost raportate decese în niciuna dintre ele, dar amenințarea de răspândire a bolii este reală.

”Acesta este o reflectare tristă a lumii în care trăim, faptul că abia acum comunitatea internațională acordă atenție variolei maimuțelor, așa cum a apărut în țările cu venituri mari ”, a spus Tedros Adhanom Gebreyesus.

Potrivit lui Hebreis, de la începutul anului au existat peste 1.400 de suspiciuni de variola maimuțelor în Africa și 66 de decese din cauza bolii.

În unele țări, boala se răspândește deja în rândul oamenilor. Prin urmare, pacienților cu această boală li se recomandă să se izoleze.

Directorul tehnic OMS pentru variola maimuțelor, Rosamund Lewis, a spus că „contactul strâns interpersonal” a fost principala modalitate de răspândire a bolii, dar organizația nu a exclus transmiterea virusului prin aer.

Organizația a mai spus că lumea dezvoltă un vaccin împotriva acestei boli. Cu toate acestea, dacă este necesar, lucrătorii din domeniul sănătății sunt

OMS a efectuat un studiu al virusului și nu a găsit nicio mutație. Sunt cunoscute și  simptomele, căile de transmitere și metodele profilactice .

×
Subiecte în articol: OMS Variola maimuței africa
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close