Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pacienți COVID sfătuiți să vină cu mâncare de acasă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean din Arad

Pacienți COVID sfătuiți să vină cu mâncare de acasă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean din Arad

Situaţie halucinantă la spitalul judeţean din Arad. Pacienţii diagnosticaţi cu Covid sunt sfătuiţi să vină la triaj cu un pacheţel la purtător. Asta deoarece evaluarea lor se întinde pe ore bune, iar unitatea medicală nu-şi permite să le asigure o porţie de mâncare. Legal, spitalul poate asigura doar hrana pacienţilor internaţi, nu şi a celor de la urgenţe.

Pacienți COVID sfătuiți să vină cu mâncare de acasă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean din Arad
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Sep 2021   •   14:53

În jur de 200 de persoane se prezintă zilnic la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Arad. Suspecţii de COVID, care sunt în stare bună, sunt cazaţi în containere, chiar în curtea unităţii medicale. Evaluarea lor durează foarte mult deoarece medicii de la UPU sunt suprasolicitaţi iar investigaţiile sunt complexe.

Până la sosirea rezultatelor, oamenii trebuie să se înarmeze cu răbdare.

"Per total este posibil să dureze multe ore, în cel mai bun caz 3-4, dar mai devreme nu putem face o evaluare completă şi să hotărâm internarea sau externarea", spune Radu Jipa, medic sef UPU Arad.

Pentru că legea permite spitalului să asigure hrană doar celor internaţi, pacienţii ce aşetaptă la triaj sunt sfătuiţi să vină la ei cu un pachet de mâncare şi o sticlă de apă.

"Noi facem eforturi să asigurăm hrana şi pentru aceşti pacienţi prin donaţii cu firma de catering, dar porţiile nu sunt suficiente pentru că nu putem estima fluxul zilnic", explică Florina Ionescu managerul spitalului. 

În cazul în care pacienţii nu au familie, reprezentanţii spitalului spun că vor încerca să le ofere o porţie de mâncare.

 

×
Subiecte în articol: Arad COVID-19 UPU
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close