Antena 3 Actualitate Sănătate Pacienţii Spitalului Colentina beneficiază gratuit de un tip de tomografie extrem de avansat

Pacienţii Spitalului Colentina beneficiază gratuit de un tip de tomografie extrem de avansat

31 Oct 2019   •   20:19
Pacienţii Spitalului Colentina beneficiază gratuit de un tip de tomografie extrem de avansat
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Spitalul Clinic Colentina pune la dispoziţia pacienţilor săi, gratuit, începând de vineri, cea mai modernă investigaţie de imagistică medicală - examinarea PET-CT, informează reprezentanţii unităţii medicale.

"Principala noastră preocupare, la Spitalul Clinic Colentina, este oferirea unui diagnostic de mare acurateţe, într-un stadiu incipient al bolii, urmat de elaborarea unui tratament personalizat adaptat nevoilor fiecărui pacient în parte. Lansarea serviciilor de PET-CT vine în întâmpinarea nevoilor pacienţilor oncologici, ţinând cont că această patologie are o incidenţă în permanentă creştere şi apare la vârste din ce în ce mai tinere. Pe lângă un act medical de înaltă calitate, acordăm o deosebită atenţie atât impactului psihologic pe care îl are acest tip de afecţiune, cât şi confortului pacientului încă din etapa de diagnostic", a declarat directorul medical al spitalului, Ioan Bogdan Furtună, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Investigaţia cu ajutorul PET-CT permite diagnosticarea afecţiunilor oncologice cu până la 18 luni înaintea celorlalte investigaţii imagistice. Aceasta este folosită în scop diagnostic, pentru stadializare, în timpul tratamentului, precum şi la finalul terapiei.

Examinarea iniţială permite evaluarea cu o acurateţe crescută a extinderii bolii şi este foarte utilă în alegerea tipului de tratament: chirurgie, chimioterapie şi/sau radioterapie.

Examinarea intermediară, din timpul tratamentului, ajută la evaluarea eficienţei tratamentului, oferind astfel oportunitatea stabilirii unei terapii personalizate şi ajustarea acesteia în timp real, conform necesităţilor pacientului şi evoluţiei bolii.

Examinarea finală, la sfârşitul tratamentului, evaluează cu precizie crescută rezultatul terapeutic şi apreciază probabilitatea de reapariţie a bolii.

"Tomografia cu emisie de pozitroni (PET), combinată cu computer tomograf (CT), este cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic disponibilă în prezent la nivel mondial. Principalul beneficiu pentru pacient este evidenţierea unor eventuale leziuni maligne cu aproximativ 6 - 18 luni înainte de apariţia modificărilor structurale anatomice. Această tehnologie, aleasă corect, aduce rezultate remarcabile în managementul pacientului oncologic, prin posibilitatea personalizării tratamentului în fiecare etapă a bolii", afirmă Irina Manea, medic specialist Medicină Nucleară la Spitalul Clinic Colentina.

Investigaţia permite astfel identificarea tumorilor primare, evaluarea metastazelor locale şi la distanţă a acestora, în cadrul unei singure investigaţii. Această procedură oferă informaţii suplimentare şi în cazul leziunilor pentru care examinarea IRM sau CT este neconcludentă sau negativă, se arată în comunicat.

Spitalul Clinic Colentina este administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close