Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Peştele cel mai consumat în România, pericol pentru sănătate. Dr. Carniciu: "Vine cu toxine şi nici nu are prea mulţi nutrienţi"

Peştele cel mai consumat în România, pericol pentru sănătate. Dr. Carniciu: "Vine cu toxine şi nici nu are prea mulţi nutrienţi"

Peștele cel mai consumat în România este un pericol pentru sănătate, spun specialiştii. 

Peştele cel mai consumat în România, pericol pentru sănătate. Dr. Carniciu: "Vine cu toxine şi nici nu are prea mulţi nutrienţi"
Sursa foto: Getty Images
de Milena Niță    |    19 Iul 2021   •   14:19

Pangasiusul este ieftin și bun la gust, dar extrem de toxic pentru că este rezistent la poluare şi poate trăi în ape foarte murdare şi toxice. 

"Peştii pot fi foarte toxici, dacă nu ştim cum să-i alegem şi, mai ales, în funcţie de condiţiile în care au fost crescuţi.

Pangasiusul are toxine, nu are mulţi nutrienţi, dar e uşor de gătit

Pangasiusul, pe lângă faptul că nu are prea mulţi nutrienţi, dar este foarte comod de gătit, pentru că nu are oase, mai vine şi cu o cantitate suficient de mare de toxine.

Motivul este acela că el trăieşte într-un mediu poluant şi este şi un peşte sanitar, deci clar se hrăneşte numai cu toxine", a explicat medicul nutriţionist Simona Carniciu, luni, la Antena 3.

În afară de pangasius, trebuie să fim atenţi la alţi peşti, cum sunt răpitorii mari, precum nutriţionistul somnul, rechinul, bibanul.

Dr. Simona Carniciu: "Peşti foarte sănătoşi sunt păstrăvul, merluciul, macroul, carasul"

"Dacă este mai mare de 0,5 kilograme poate să acumuleze o cantitate mare de mercur", mai atenţionează nutriţionistul.

În schimb, peşti foarte sănătoşi sunt păstrăvul, merluciul, macroul, carasul. În plus, trebuie gătiţi sănătos şi să avem grijă să nu luăm bucăţi de kilograme foarte mari, mai explică medicul nutriţionst Simona Carniciu.
 

×
Subiecte în articol: pangasius simona carniciu
Parteneri
Explozia de la Călimăneşti, surprinsă de o cameră de supraveghere
x close