Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Trei mari greşeli pe care le facem în timpul postului

Trei mari greşeli pe care le facem în timpul postului

A început postul Crăciunului şi putem profita de această perioadă nu doar pentru curăţarea spirituală, ci şi pentru detoxifierea alimentară.

Trei mari greşeli pe care le facem în timpul postului
Sursa foto: getty images Hinterhaus Productions
de Ştefan Petrică    |    16 Noi 2022   •   11:45

Marți, 15 noimebrie, a început postul Crăciunului care va dura până pe 24 decembrie.

Timp de 40 zile, oamenii trebuie să se abțină de la carne, lactate, ouă, ulei și vin. 

"Trebuie să fim totuşi atenţi la alimentele pe care le aşezăm în farfurie ca să fie cu adevărat un post benefic. În primul rând pentru suflet, dar şi pentru corpul nostru". a declarat Anca Alungulesei, terapeut în nutriție la Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN.

În perioada postului, cei mai mulţi români exagerează cu consumul produselor procesate, de exemplu: pateurile, mezelurile, chipsurile din legume sau iaurt de cocos. Pe de altă parte uităm să ne hidratăm. Un alt lucru important este să nu uităm de fructe și legume din belșug, mai ales în această perioadă.

"Trebuie să fim totuşi atenţi la alimentele pe care le aşezăm în farfurie ca să fie cu adevărat un post benefic. În primul rând pentru suflet, dar şi pentru corpul nostru" a mai declarat Anca Alungulesei. 

Cum scapăm de pofte?

Secretele pe care le recomandă terapeutul în nutriţie, Anca Alungulesei pentru a duce postul la bun sfârşit: 

"De fiecare dată când ne aşezăm la masă, să avem grijă să avem proteină de origine vegetală (linte, nuci, alune, caju, fistic, mazăre sau ovăz).Un alt secret este să ne asigurăm că am consumat cel putin doi litri de lichide pe zi”.
 

 

 

 

×
Subiecte în articol: postul craciunului detoxifiere
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close