Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Primul pacient din ţară cu infecţie virală triplă, internat la Iaşi. Medicii sunt rezervaţi

Primul pacient din ţară cu infecţie virală triplă, internat la Iaşi. Medicii sunt rezervaţi

Un bărbat a fost internat de urgenţă la Iaşi, după ce a fost depistat cu triplă infecţie virală: gripă, COVID-19 şi viroză interstiţială.

Primul pacient din ţară cu infecţie virală triplă, internat la Iaşi. Medicii sunt rezervaţi
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2023   •   09:15

La Sibiu, gripa deja a făcut victime în rândul vârstnicilor.

Cea de-a şaptea victimă este un bărbat de 58 de ani, nevaccinat antigripal, care a făcut pneumonie, generată de infecţia cu virusul gripal A.

"Ne confruntăm cu un sezon gripal destul de agresiv, iar numărul de infecţii respiratorii este în creştere. Am înregistrat, la finalul săptămânii trecute, şi primele decese, iar la începutul săptămânii, luni, am mai avut încă trei decese", a declarat Horaţiu Cojocaru, director DSP.

De asemenea, în această perioadă, cabinetele medicilor de familie sunt extrem de solicitate.

Din păcate, situaţia este gravă în toată ţara, iar primul caz de Flurona a fost înregistrat la Constanţa.

Mai mult, la Iași, un bărbat este primul pacient cu triplă infecție virală: SARS-CoV-2, gripă și virus respirator sincițial.

Acesta se află la Terapie intensivă și medicii precizează că prognosticul este rezervat.

"Îngrijim primul pacient cu triplă infecție virală: virusul Sars Cov 2, virus gripal și virus respirator sincițial. Este vorba despre un pacient în vârstă de 58 de ani, care prezintă multiple comorbidități

Pacientul este conştient şi stabil din punct de vedere hemodinamic, cu toate acestea, prognosticul rămîne unul rezervat", a spus Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

La Galaţi, în doar câteva zile, au fost diagnosticate peste 150 de cazuri de viroze, pneumonii şi gripă, iar multe dintre afecţiunile respiratorii au produs complicaţii.

Medicii recomandă respectarea regulilor de igienă şi spun că nu este prea târziu pentru vaccinarea antigripală.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close