Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Substanță cancerigenă, găsită în produse cosmetice extrem de cunoscute | Recomandarea specialiștilor în alegerea cremelor

Substanță cancerigenă, găsită în produse cosmetice extrem de cunoscute | Recomandarea specialiștilor în alegerea cremelor

Tratamentele pentru acnee pot fi extrem de periculoase. Specialiștii au descoperit mai multe substanțe cancerigene, precum benzenul, în produsele cosmetice ale unor branduri extrem de cunoscute.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2024   •   17:25

 Medicii atrag un semnal de alarmă cu privire la produsele de îngrijire folosite și spun că nu întotdeauna produsele de brand sunt și ce promit a fi. 

Substanța chimică cancerigenă a fost descoperită de specialiști în tratamentele pentru acnee, dar și în cremele cu protecție solară, dezinfectați pentru mâini și șampon uscat. 

"Produsele de îngrijire care sunt mai scumpe nu sunt ceea ce promit a fi. Benzenul a fost descoperit în anumite produse de skincare chiar la firme renumite. Este o problemă reală cu el pentru că poate duce la anemie sau poate favoriza anumite cancere.

Asta se întâmplă pentru că în mod normal el este folosit în producția de mase plastice. Recipientele în care sunt depozitate cremele pot fi contaminate, iar noi le folosim și le punem pe piele", a declarat Cristina Safta, medic dermatolog. 

Specialiștii ne recomandă să evităm produsele cosmetice care conține benzen sau alte substanțe chimice toxice. Mai mult, combinația incorectă de ingrediente active nu este întotdeauna cel mai indicat lucru. 

"Nu putem să folosim toți aceleași produse. E foarte important să alegem gamele care au în compoziție ingrediente naturale. Tot ce este de origine sintetică nu este procesat de organism", a declarat Raluca Prodan, ambasador HealthGevity România. 

Nu este pentru prima dată când o companie americană retrage de pe piață produse cosmetice din cauza unor substanțe care sunt considerate cancerigene. 

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close