Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Asta e cea mai mare ameninţare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea”

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Asta e cea mai mare ameninţare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea”

Astăzi este Ziua Mondială a Sănătății. Prof. dr. Vlad Ciurea a atras atenția asupra unui lucru important care ține de viitorul și de sănătatea noastră: grija pentru mediu.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Asta e cea mai mare ameninţare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    07 Apr 2022   •   11:15

”Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume, în fiecare an, sunt cauzate de probleme de mediu. Criza climatică reprezintă, în prezent, cea mai mare ameninţare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea.

Criza climatică duce la o criză de sănătate. Avem deja refugiați climatici în unele zone ale globului, avem poluare, plastic, incendii de vegetație. Și avem prea multe alimente procesate!

Pe scurt, trebuie să avem mai multă grijă de planeta noastră ca să putem trăi mai sănătos.

Desigur că multe decizii trebuie luate la nivel politic și nu depind de noi. Salut, cu această ocazie, campaniile de împăduriri! E minunat! Salut deciziile de încurajare a producătorilor locali și produselor proaspete. Salut campania națională ”Curățăm România!” și decizia de a introduce educația pentru mediu în școli. Sunt lucruri bune, care merită apreciate.

Și noi, la nivel mic, putem face lucruri bune: să cultivăm în copiii și nepoții noștri respectul pentru planetă, pentru natură. Să ne îngrijim de locul în care trăim, să plantăm un copac, o floare, să mâncăm sănătos, să evităm plasticul, să avem grijă de resurse și să nu facem risipă” a scris prof. dr. Vlad Ciurea pe contul de socializare.

 

×
Subiecte în articol: Prof. dr. Vlad Ciurea sănătate
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close