Antena 3 CNN Actualitate Sănătate O zi din viața medicului de chirurgie cardiovasculară Horațiu Moldovan | Profesorul universitar a filmat o operație reușită de transplant efectuată chiar de el

O zi din viața medicului de chirurgie cardiovasculară Horațiu Moldovan | Profesorul universitar a filmat o operație reușită de transplant efectuată chiar de el

Profesorul universitar Horațiu Moldovan, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca din București, salvează vieți în fiecare zi.

O zi din viața medicului de chirurgie cardiovasculară Horațiu Moldovan | Profesorul universitar a filmat o operație reușită de transplant efectuată chiar de el
Sursa foto: Facebook | Horatiu Moldovan
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2022   •   17:19

Alături de colegii săi, profesorul universitar Moldovan a finalizat, de curând, al șaselea transplant de cord din țară, în acest an.

O zi din viața medicului Moldovan nu are elemente de banalitate.

Profesorul se trezește puțin după miezul nopții, pentru că trebuie să plece la Timișoara pentru prelevarea unui cord pentru transplant.

Pacientul care are nevoie de el este în Capitală, iar donatorul se află în celălalt capăt al țării, la Timișoara.

Medicul povestește în materialul filmat chiar de el cum decurge o astfel de intervenție contra-cronometru.

Transplantul efectuat de cardiologul Horațiu Moldovan a salvat viața unui pacient de 43 de ani

După ce transplantul a fost realizat cu succes, medicul primar in chirurgie cardiovasculară Horațiu Moldovan și întreaga echipă pot răsufla ușurați. 

În cadrul Clinicii de chirurgie cardiovasculara Floreasca, echipa condusă de profesorul Horațiu Moldovan a salvat viața unui pacient de 43 de ani, în stare critică.

Evoluția post-transplant a pacientului care a primit o nouă inimă este foarte bună, anunță medicii.

×
Subiecte în articol: Horațiu Moldovan
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close