Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum trebuie să se protejeze bolnavii de inimă în pandemie

Sfat de sănătate. Cum trebuie să se protejeze bolnavii de inimă în pandemie

Astăzi vorbim despre coronavirus şi bolnavii cu boli cardiovasculare. De ce sunt predispuşi aceştia la infecţia cu coronavirus ne spune cardiologul Silviu Dumitrescu.

Sfat de sănătate. Cum trebuie să se protejeze bolnavii de inimă în pandemie
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    12 Mai 2020   •   09:35

"În prezent, afectarea cu Sars CoV-2 are o amploare extraordinară în lume, ceea ne generează o îngrijorare foarte mare şi pentru pacienţii cardiovasculari, aceste boli fiind cele mai comune.

Există o relaţie destul de importantă între boala cardiovasculară şi coronavirus. Acest virus foloseşte, pentru a intra în celulă, o enzimă care este prezentă la nivelul celulelor din plămâni, dar şi la nivelul muşchiului inimii, al vaselor de sânge, iar acesta este un mecanism direct de afectare cardiacă. Astfel, există raportate numeroase cazuri de miocardită, o boală inflamatorie a muşchiului inimii, generată de Sars CoV-2", a explicat medicul Silviu Dumitrescu, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

În plus, "pacienţii cu boală cardiovasculară, dacă fac această infecţie cu Sars CoV-2, din păcate un prognostic mai puţin bun decât cei care nu au această boală", a atenţionat medicul.

Mai mult, ei pot dezvolta o formă severă de boală, astfel că, în afară recomandărilor de care trebuie să ţinem cont toţi, ei trebuie să mai fie atenţi şi la alte aspecte, spune medicul: regulile de distanţare socială, evitarea aglomeraţiilor, măsurile de protecţie individuală - purtarea măştii de protecţie, igiena riguroasă, spălarea mâinilor, reducerea contactelor fizice.

Cum afectează COVID-19 bolnavii de inimă

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close